Divan.hr

Infopult

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Explosions In The Sky i Swans dobili potporu lokalnih snaga

Dva su dana preostala do povratničkog koncerta vjerojatno najvećeg post-rock benda današnjice, a Explosions In The Sky su odabrali domaće glazbenike koji će im na koncertu 22.10. u Tvornici Kulture pružiti potporu. Radi se o šibenskom mračno-ambijentalnom post punk bendu Diskodelija koji za sobom imaju dva hvaljena albuma, od kojih bi u travnju objavljeni “Crvotočina” mogao poslužiti i kao svojevrsni soundtrack filma o nekad uspješnom industrijskom gradu koji je kolapsom industrije ušao u dvadesetgodišnje razdoblje apatije i bezperspektivnosti. Prije i nakon koncerta svoj će soundtrack zavrtiti naš stalni DJ Per Le Cler, također Šibenčanin.

U srijedu 26.10. Swans će, ne samo odsvirati svoj zadnji koncert u Zagrebu, već će i zatvoriti ovogodišnje Žedno uho čije smo uvodne koncerte odslušali još u travnju. Uz već najavljenu sjajnu švedsku kantautoricu Annu Von Hausswolff na ovom će im se koncertu pridružiti i Dalstroy, trojac koji nam dolazi iz nekadašnje prijestolnice hrvatskog noise-rocka koja je zadnjih nekoliko godina postala i predvodnicom iseljavanja mladih ljudi iz ove zemlje, radi se naravno o Osijeku. Uz suptilnu upotrebu elektronike grupa čija su dva člana ponikla u kultnim Cog, oslikat će nam tako slavonsku stvarnost koja je istovremeno surova i lijepa, baš kao i njihova glazba.

Zahvaljujemo našem vjernom sponzoru Iskonu koji se nakon SuperUho Festivala uključio i u ovaj projekt, a bez čije potpore Žednog uha danas vjerojatno ne bi bilo.

Ulaznice po cijeni od 150kn (na dan koncerta na ulazu kluba 180kn) za 22.10. i 120kn (na dan koncerta na ulazu kluba 150kn) za 26.10. mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13), Zagreb

Oznake: , , ,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *