Divan.hr

Infopult

lovefest-2016

Festival ljubavi ponovo u trci za prestižnu svjetsku nagradu

Poslije rekordnog izdanja festivala ljubavi i proslave desetog rođendana, Lovefest je ponovo nominovan za “Najbolji europski festival srednje veličine”, prestižnu nagradu koju dodeljuje najutjecajnije europsko natjecanje European Festival Awards (EFA).

U okviru kategorije Best Medium Sized Festival, zajedno sa Lovefestom našlo se još 78 muzičkih događaja iz više od 20 zemalja, među kojima su hrvatski In Music festival, njemački Melt, kao i nizozemski festival Best Kept Secret.

Osim za glasove stručnog žirija koji ove godine čine istaknuti pojedinci iz glazbene industrije, glasanje je otvoreno za javnost. Fanovi glazbenih festivala mogu birati svoje favorite i tako odrediti 10 finalista, a svi koji budu glasali ulaze u utrku za osvajanje VIP karata za pobjednički festival. Svi oni kojima je festival ljubavi i ove godine bio najbolji provod tijekom ljeta, za Lovefest mogu glasati OVDJE.

Glasanje traje do 31. listopada, a lista 10 najboljih festivala koji su se plasirali u finale bit će objavljena tjedan dana kasnije. Pobjednici svake od kategorija bit će proglašeni na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada u Groningenu, na nizozemskom Eurosonic Noorderslag festivalu koji će biti održan 11. siječnja 2017.

Lovefest je ove godine proslavio 10 godina postojanja, a tijekom cijelog desetljeća festival je od partyja za nekoliko stotina posjetitelja prerastao u jedan od najboljih muzičkih događaja u Europi, koga je samo ove godine posetilo više od 80.000 mladih ljudi iz cijelog sveta. Od svog osnivanja do danas festival je ugostio najveće zvijezde iz svijeta elektronske glazbe među kojima su Sven Vath, Jeff Mills, Juan Atkins, Pan Pot, Dubfire, Martin Butrich, Fedde Le Grand, James Zabiela, Robert Hood, Kenny Larkin i mnogi drugi.

 Lovefest Energy 15. listopada u Beogradu

U okviru već tradicionalne promocije jedne od najvećih underground bina na ovim prostorima, u beogradskom klubu Drugstore 15. listopada bit će održan još jedan Lovefest Energy. U svom premijernom izdanju, Energy će ugostiti neka od trenutno najtraženijih imena na svjetskoj glazbeoj sceni. Po prvi put pred beogradskom publikom nastupit će legendarna Tama Sumo, koju fanovi Lovefesta pamte po nastupu koji je obilježio Lovefest Energy Stage 2014. godine u Vrnjačkoj Banji. Na Lovefest Energy dolazi i Fred P, a premijerno pred beogradskom publikom svoj album će predstaviti i DJ Qu. Domaća podrška ovog puta biće Marko Milosavljević, a muziku u “maloj sobi” vrti beogradska Beyond House ekipa.

Cijena ulaznica za Lovefest Energy u Beogradu je 590 dinara, a karte su gotovo rasprodate. Za sve one koji ne budu dovoljno brzi da ih naruče putem srtanice  www.lovefest.rs, ulaznice mogu kupiti u svim poslovnicama Eventima, kao i u Gigstixu.

Oznake: , , , ,