Divan.hr

Infopult

14681945_1512071538819869_1216777103403236794_o

Illectricity festival 2016.

Dvanaesto izdanje Illectricity Festivala, zagrebačkog audio-vizualnog festivala, i ove godine donosi spoj glazbe, tehnologije, umjetnosti i dizajna. Sve se odvija od 6. studenog do 9. prosinca na više lokacija u Zagrebu:

▃ 06.11. / NED @ Klub Močvara
ILLECTRICITY PRESENTS AUTECHRE (UK)
w Autechre (æ) live, Russell Haswell live, DJ Andy Maddocks
EVENT: https://www.facebook.com/events/229455340774907/

▃ 10.11. / ČET @ Funk Club
ILLECTRICITY INDIE GAMING NIGHT
supported by Pickbox
20 – 22h Pixel Art Strikes Back! workshop – uvodno predavanje
22 – 02h Gaming Soundtrack Night by Dubok
& indie gaming night w 140, Fotonica, Red Rope: Don’t Fall Behind

▃ 10., 17., 24.11. & 1.12 @ Pogon Mislavova
ILLECTRICITY WORKSHOP – PIXEL ART STRIKES BACK!
Hosted by Ante Šimić
– ova radionica je napravljena da bi vas uvela u svijet pixel arta što bezbolnije, bez obzira da li ste početnik, amater ili želite proširiti svoj spektar znanja, postoji vrlo dobra šansa da bi ste ovdje mogli naučiti nešto novo.

▃ 11., 18., 25.11 & 2.12. @ Pogon Mislavova
ILLECTRICITY WORKSHOP – BEATMAKING WITH MASCHINE
supported by NATIVE INSTRUMENTS
Hosted by Matko SaŠek – Koolade
– pokazivat će vam kako izgleda beatmaking na Native Instruments Maschine 2, uvid u svoj workflow i svoje zlata vrijedne tips and tricks!

▃ 19., 26.11. & 3.12. @ Pogon Mislavova
ILLECTRICITY WORKSHOP – SYNTH MEETINGS
Hosted by Saša Rajković – Zarkoff, Ivan Biondić & Nikola Kos – ikonal
– ova radionica posvećena čarobnom svijetu synthesizera će vam približiti taj svijet u tri dijela – osnove sinteze zvuka, modularni synthevi te finalni synth jam session!

Prijave na sve radionice šaljite najkasnije do 9. studenog na mail illectricity@gmail.com s naznakom u subjectu za koju radionicu se prijavljujete, a u tekstu nam napišite svoje ime i prezime, broj mobitela, kratko se predstavite i napišite zašto želite ići na odabranu radionicu.

▃ 22.11. / UTO @ TBA
VIDEOSKOP GUERRILLA STREAM #2
supported by Hiperprodukcija
– FB live stream video projekcije na tajnoj lokaciji u Zagrebu, nastupa VJLiteMotif sa svojim LightBox interaktivnim projektom.

▃ 24.11. / ČET @ KSET
ILLECTRICITY LIVE
w Guy Andrews live (Houndstooth, UK) & Foil live (HR)
– novi program na festivalu je fokusiran na live nastupe namijenjene više slušanju nego plesanju. Predstavljamo mladog britanca Guy Andrewsa koji je oduševio novim albumom, kombinacijom agresivnih distorzija i nježnih perkusija pruža rijetko viđenu glazbenu dubinu i emocije, kao da ste pomiješali Explosion In The Sky i Surgeona.

▃ 26.11. / SUB @ Pločnik
ILLECTRICITY NUCOMERS NIGHT
supported by NATIVE INSTRUMENTS, EARWEAR by Neuroth & MixmagAdria
– ako ste DJ i/ili producirate bilo koju varijaciju elektroničke glazbe, s naglaskom na inovativnost, svestranost i kreativnost te još niste nastupili kao DJ/live act na većim projektima, niti službeno izdali svoju glazbu na poznatijoj glazbenoj etiketi, pošaljite svoje materijale na illectricity@gmail.com. Što prijava treba sadržavati i koje su nagrade, pročitajte na: http://www.mixmagadria.com/read/postani-nucomer-i-zasviraj-na-12-illectricity-festivalu-novosti

▃ 30.11. / SRI @ Pogon Jedinstvo
ILLECTRICITY PRESENTS BRING YOUR OWN BEAMER ZAGREB
supported by Hiperprodukcija
– BYOB Zagreb je dio svjetske mreže BYOB (http://www.byobworldwide.com/), a riječ je o VJ eventima na kojem nema unaprijed postavljenih propozicija ni zadataka osim one da svatko može doći, donijeti laptop i projektor, pronaći komad zida na koji će projicirati i raditi kako god i koliko god dugo želi.

▃ 03.12. / SUB @ AKC Attack
ILLECTRICITY SOUND CLASH
– kroz pet tematski različitih rundi, od kojih svaka traje po sat vremena, svaka od 4 DJ ekipe ima 15 minuta po rundi kako bi predstavila svoj zvuk. Senzori pokreta mjere reakcije publike i prikazuju u real-timeu podatke na video zidu, a publika plesom određuje pobjednike svake runde.

▃ 09.12. / PET @ Boogaloo Club
ILLECTRICITY MAIN NIGHT
w Luke Vibert (UK), SYNKRO live (UK), Gary Gritness live (FR), Ivna Ji live (HR), Illectricity Nucomer & CFSN DJs
Sound system by Adamson Systems
Sound by Igor LoPeaks Ivanković
Visuals by LiteMotif, Liik & VJ_etar
Lights by Zvone Kesić & Andrija Santro

– Luke Vibert kralj je pseudonima i preobrazbe. Radi toliko različitih stvari na toliko različitih načina pod toliko različitih imena da ga je nemoguće sažeti pod jedan žanr, a njegove glazbene evolucije toliko su snažne da se lako zapitati postoji li nešto što on ne zna učiniti. Synkro se pojavio kao dio dubstep pokreta krajem 2000-ih i pokazao da je jednako dobar u izradi bass heavy glazbe po kojoj su bili poznati Digital Mystikz, kao i u koketiranju s melankoničnim zvukovima karakterističnim za Buriala. Gary Gritness je surađivao s Dam-Funkom i Orlandom Voornom, njegova glazbena evolucija prožeta je kombiniranjem elektro funka i soulful zvukova, a njegovi live nastupi nevjerojatna su kombinacija sirove energije te tople i funky glazbe.

▃ 10.12. / NED @ SIRUP
ILLECTRICITY OFFICIAL AFTER PARTY (6 – 11h)
w TBA

Oznake: , , , , , ,