Divan.hr

Infopult

unnamed

Queer Zagreb i News Bar predstavljaju… Hod za život

Queer Zagreb i News Bar predstavljaju…

Hod za život – povodom 15. godišnjice homo kulture u Hrvatskoj / 20.5.2017. / 11.00 / ugao Mesničke i Ilice (kod kipa Andrije Kačića Miošića) 

Queer Zagreb ide uvijek korak dalje – ovaj put “Hodom za život”!

Inovativno kazalište više nikad neće biti isto. Dok umjetničke organizacije u svijetu ponosno organiziraju edukativne predstave za bebe, od opera do mjuzikla, i tako plivaju u posve novim umjetničkim vodama, domaća umjetnica Željka Markić uronila je dublje, ni manje ni više nego u plodnu vodicu. Post-dramski teatar ima svoje novo poglavlje: avant-naissance.

“Hod za život” participativna je predstava u kojoj mogu sudjelovati svi koji mogu hodati, stupati ili gaziti po tuđim pravima. Skrojena po uzoru na slične neo-konzervativne politizirane inicijative u svijetu, “Hod za život” je društvena igra koja kroči dobro utabanim drumovima metodama izvrtanja činjenica. Živimo u vremenu alternativnih činjenica, ako već ne alternativnih obitelji, i vrijeme je da umjetnička scena uhvati korak s vremenom i prohoda za život i prije života. Queer Zagreb radosno najavljuje da ovogodišnji program, uz Vlastu Delimar i Le Zbor, kao domaću predstavnicu u svom obljetničkom programu može ugostiti i Željku Markić i njezine hodače po živcima. Publika može očekivati labavu dramaturgiju i amatersku glumu, ali bez obzira na to umjetnički dojam će biti božanstven. Ovim masovnim uličnim teatrom ostvaren je san najvećih inovatora teatra, od Artauda preko Brechta, Ionesca i Grotowskog do Boba Wilsona: predstava je preskočila rampu, izašla iz kazališta i kreće se ulicama grada.

Dođite na predstavu u kojoj narodne mase sudjeluju u teatru apsurda i okrutnosti i ne propustite ovu umjetničku družinu koja suvereno vlada i komedijom i tragedijom. Kako je broj mjesta za ovu inovativnu i jedinstvenu izvedbu ograničen, molimo sve zainteresirane da rezerviraju svoja mjesta e-mailom na udrugadomino.marketing@gmail.com

Oznake: ,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *