Divan.hr

Infopult

castle-trakoscan-578298_640 copy

Top 5 vikend izleta iz Zagreba

Koliko god volimo svoj Zagreb, čak i kratki izlet s vremena na vrijeme pomaže nam da napunimo baterije. Srećom, bliža i nešto dalja okolica Zagreba bogata je zanimljivim lokacijama koje vam mogu poslužiti kao savršeni bijeg od briga svakodnevice. Izbora je zaista mnogo i teško se odlučiti, zbog toga vam DiVan preporučuje 5 destinacija koje će vas zasigurno očarati svojom ljepotom i bogatom povijesti.

Dvorac Trakošćan

Prekrasan renesansni dvorac iz 13. stoljeća, okružen bajkovitim perivojem i jezercem nezaobilazno je mjesto izletnika. Osim ljepotom, Trakošćan je bogat i raznim sadržajima. Sam dvorac pretvoren je u muzej i galeriju, a u njegovoj okolici možete uživati u romantičnoj vožnji pedalinama, biciklizmu, ribolovu ili jednostavno dugoj šetnji kroz prirodu.

Samobor i Samoborsko gorje

samobor

Nadohvat Zagreba, smjestio se šarmantni gradić Samobor. Samobor je toliko lijep da doslovno samo nekoliko sati provedenih u njemu može na vas imati terapeutski učinak. Popijte kavu, pojedite poznatu samoborsku kremšnitu, opustite se i uskoro ćete biti kao novi. Za one željne prirode i aktivnosti tu je Samoborsko gorje bogato prostranim šumama, livadama i potocima. Kojim god putem krenuli pješke ili biciklima, svaki će vam pružit će jedinstven doživljaj.

Lonjsko polje

lonjsko polje4

(Foto: http://www.pp-lonjsko-polje.hr/)

Na otprilike dva sata od hrvatske metropole nalazi se Park prirode Lonjsko polje. Lonjsko polje vrvi bogatstvom flore i faune, a kako bi što bolje istražili ovaj jedinstveni komad prirode, zaplovite kanuom ili jednim od turističkih brodova i upoznajte živopisan krajobraz rijeke Save. Nakon uzbudljivog dana možete prespavati u posavskim drvenim kućama, a lokalni ugostitelji potrudit će se da se siti i zadovoljni vratite svojim domovima.

Muzej Staro Selo Kumrovec

kurmovec3

(Foto: http://www.mss.mhz.hr/)

Samo sat vremena vožnje dijeli vas od jedinog tradicijski uređenog prostora u Hrvatskom Zagorju u kojem možete doživjeti autentični seoski način života s početka 20. stoljeća. U četrdesetak očuvanih objekata možete upoznati tajne lončarstva, tkanja, izrade tradicijskih igračaka i kovanja, posjetiti tradicionalnu seosku svadbu, razgledati stare bunare, svinjce, vrijedne predmete i šetnjom kroz pitoreskno mjestašce, otputovati u prošlost.

Muzej krapinskih neandertalaca

muzej neandertalaca1

Nedaleko od nalazišta krapinskih neandertalaca “Hušnjakovo”, smješten je muzej koji svojim izgledom i arhitekturom simulira spiljsko stanište pračovjeka. Muzej krapinskih neandertalaca jedan je od najmodernijih u čitavoj Hrvatskoj i kao takav nezaobilazno odredište koje jednostavno morate posjetiti.

P.S. Kad ste već u Krapini, doživite malo recentniju prošlost i posjetite Muzej oldtimera Presečki.

Oznake: ,