Odosmo i mi u bijeli svijet ali samo virtualno :-)
Potražite nas na novoj međunarodnoj adresi: www.divan.fyi
Sve što tražite od sada je brže, bolje i preglednije!
Pronađite svoje mjesto! Na DiVanu ima mjesta za sve ;-)

Divan.hr

Infopult

mick jagger mini down

Posljednji vikend za unikatne poklone

Posljednji vikend prije Badnje večeri posljednja je prilika da kupite poklone – osim ako ne želite kasniti s darivanjem, a to nikako nije kul. Posjetite neki od tri adventska sajma koja preporučujemo, a koji svoja vrata zatvaraju s ovim vikendom

Preporučila: Matina Tenžera

Sastavni dio blagdana i nadolazećeg Badnjaka odnosno Božića jest darivanje. Materijalno ili ne, odabir je vaš. No, priznajemo da je teško odoljeti brojnim sajmovima koji nastaju upravo tjedan dana prije nego što se krenu odmatati pokloni ispod bora. Svi oni ugošćuju kreativne autore koji uistinu ostavljaju bez daha. Donosimo vam TOP 3 sajma koji traju još samo ovaj vikend stoga pripremite novčanike i naoružajte se strpljenjem!

  1. ARTOMAT

Uvjerljivi ovogodišnji pobjednik među svim adventskim ‘sajmišnim’ ponudama jest Artomat. Tradicionalno smješten na prvom katu Hrvatskog društva likovnih umjetnika, odnosno u nikad aktualnijoj “Džamiji”, ponovno je ugostio niz nevjerojatnih izlagača. Raspon cijena je širok, a prati ga ista ponuda. Od sitnica idealnih kao znak pažnje, preko nakita i odjeće pa sve do skulptura i kućnih dekoracija velikih dimenzija. Sigurni smo da nećete ostati ravnodušni da makar prođete udahnuti artomatovsku atmosferu.

Već u prizemlju kreće čarolija. Zvuči li vam poznato manifestacija Cash & Carry koju svako proljeće organiziraju studenti nastavničkog smjera na Akademiji likovnih umjetnosti, a gdje prodaju svoje radove? U nešto manjem obujmu, ovoga je Adventa stigla njegova zimska inačica – Plati i nosi. Džamija, prizemlje ili prvi kat – vi birate.

2. MINI DOWN THE CHIMNEY

Kako najbolje opisati preslatki sajmić smješten u Medulićevoj ulici? Zamislite osjećaj koji vas prati kad dolazite u goste dragoj osobi. Takav osjećaj vjerojatno će vas obliti i onog trenutka kad ušetate u ovaj galerijski stan gdje vas u intimnoj atmosferi čekaju ponajviše autori nakita i odjeće odnosno ostalih modnih dodataka. No, vjerujte – neke od ovih izlagača sigurno do sada niste vidjeli.

3. ART PULLOVER

Debitantski nastup pretprošle godine u Branimir centru od ove je godine prerastao u nešto više. Osim nove lokacije na Ribnjaku, čekaju vas i novi autori. Popratne programe ste uglavnom propustili, no to ne znači da su vam pobjegli i svi izlagači. Za ljubitelje fine umjetnosti, Art pullover je mjesto koje će zadovoljiti priličan broj ukusa. Naime, većina izlagača došla je sa svojim prekrasnim slikama.

Bez obzira na većinski dio sajma, ondje ćete pronaći i totalno pristojne šalice, ali i ukusne zalogaje da ne pregladnite dok žustro raspravljate o umjetnosti pred vašim očima.

Dovoljno smo rekli. Na vama je da se zaputite na neko od tri – ili sva tri mjesta. Trg žrtava fašizma, Ribnjak ili Medulićeva – pronađite se ondje!

Oznake: , ,