Odosmo i mi u bijeli svijet ali samo virtualno :-)
Potražite nas na novoj međunarodnoj adresi: www.divan.fyi
Sve što tražite od sada je brže, bolje i preglednije!
Pronađite svoje mjesto! Na DiVanu ima mjesta za sve ;-)

Divan.hr

AKC Attack!

Autonomni kulturni centar – Attack! Je udruženje građana/ki koje djeluje u gradu Zagrebu s projektima koji se realiziraju i na nacionalnoj razini. Attack! je nestranačka, neprofitna, nevladina udruga građana/ki koja stvara i širi kulturnu i političku alternativu te alternativnu ekonomiju, osiguravajući prostor u javnosti svima koji se žele kreativno izraziti i sudjelovati u promjenama na lokalnoj razini, koje vode slobodnom društvu.

AKC Attack svoj program ostvaruje u području vanistitucionalne kulture i mladih. Djeluje po “uradi sam” /D.I.Y politici i njeguje aktivistički pristup. Glavna ideja organizacije je da služi kao platforma i da omogući prostor za djelovanje, stvaranje, promišljanje i prezentaciju svim neafirmiranim umjetnicima/cama, organizatorima/cama u kulturi, aktivistima/cama i mladima. Attack neposredno teži postići jačanjem pojedinaca/ki u vlastitoj afirmaciji, bilo da se radi o samom umjetničkom izričaju, bilo da je stvar konkretne produkcije događanja kulturne, političke ili umjetničke tematike. Kreiranje programa omogućeno je svim osobama koje dolaze sa konkretnim idejama, a unutar kolektiva nalaze direktnu organizacijsku potporu za realizaciju.

Autonomni kulturni centar – Attack! djeluje od 1997. pod nazivom Autonomna tvornica kulture. Zbog masovnosti organizacije i lakšeg poslovanja Autonomna tvornica kulture 2001. godine dijeli se na dvije udruge građana/ki sa sličnim idejama i ciljevima, ali i većom autonomijom u svakoj od ove dvije udruge. Kroz Attack je tijekom dvadeset godina prošlo nebrojeno projekata od kojih su najznačajniji: Fade in, Revija amaterskog filma – R.A.F, Underwater – Overground, Libralibera. Trenutno najznačajniji projekti su: FAKI – Festival alternativnog kazališnog izričaja, Hacklab01,, Klub Attack!, Ohoho! festival ulične umjetnosti i nezavisnog stripa, Subscena, Radio Attack, infoshop/knjižnica Pippilotta, galerija Siva, razni edukativni programi kreativnih i produkcijskih radionica

Program

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.