Odosmo i mi u bijeli svijet ali samo virtualno :-)
Potražite nas na novoj međunarodnoj adresi: www.divan.fyi
Sve što tražite od sada je brže, bolje i preglednije!
Pronađite svoje mjesto! Na DiVanu ima mjesta za sve ;-)

Divan.hr

Kod Pere

“Već pola stoljeća zagrebački restoran ‘Kod Pere’ omiljeno je mjesto među Zagrepčanima. Zašto je to tako možda bi najbolje mogili objasniti naši djedovi i bake kojima je Perin restoran na Šalati bio poput dnevnog boravka još tamo, početkom sedamdesetih.

Ovaj kultni restoran, svojevrsna zagrebačka institucija, nekada se zvao “Izletište Pri Schlosserovim stubama “, a od 2015., otkako je gospodin Pero Miladin umro, a restoran preuzeo njegov sin, i službeno je preimenovan “Kod Pere”.

Ovo toplo zagrebačko mjesto zasigurno ima najspektakularniji pogled – na krovove Stare Vlaške, a svakodnevno nude tradicionalnu hrvatsku kuhinju, poput patke s mlincima, pašticade, domaćih juha, a komentari posjetitelja dovoljno govore o njezinoj kvaliteti.

‘Odlična hrana, susretljivo i srdačno osoblje i pristupačne cijene, a sve to u predivno uređenom lokalu. Fenomenalno’, samo je jedan od brojnih pozitivnih komentara na račun kultnog restorana koji je već pola stoljeća na samom vrhu zagrebačke ugostiteljske scene, a nadamo se da će ondje još dugo i ostati.”

Nikol Boljfetić za Zagreb.info