Odosmo i mi u bijeli svijet ali samo virtualno :-)
Potražite nas na novoj međunarodnoj adresi: www.divan.fyi
Sve što tražite od sada je brže, bolje i preglednije!
Pronađite svoje mjesto! Na DiVanu ima mjesta za sve ;-)

Divan.hr

Zagrebačko kazalište lutaka

Zagrebačko kazalište lutaka utemeljeno je 1948. i najstarije je profesionalno lutkarsko kazalište u Hrvatskoj. Kazalište već šezdeset šest godina okuplja vrhunske umjetnike – dramatičare i pjesnike, slikare i kipare, glazbenike i koreografe, kostimografe i scenografe, redatelje i glumce. Zahvaljujući svojoj kreativnosti i vještini stekli su velik ugled u Hrvatskoj i inozemstvu što potvrđuje i naklonost publike i brojne nagrade koje su primili na znamenitim festivalima diljem svijeta.
Danas kazalište ima oko 70 zaposlenika različitih profesija. Lutke i scenografiju izrađujemo u vlastitoj radionici. Godine 2004., poslije pet godina «beskućništva» Zagrebačko kazalište lutaka vratilo se u svoju novoobnovljenu zgradu. Kazalište je sada prekrasno obnovljeno zdanje sa 200 mjesta u gledalištu i tehnološki dobro opremljenom pozornicom na kojoj se sada mogu izvoditi lutkarski spektakli, predstave sa «živim» glumcem, pa čak i komorne opere, plesne i glazbene predstave.
Naše su predstave namijenjene djeci i njihovim obiteljima. Zagrebačko kazalište lutaka do sada je ukupno postavilo 320 predstava. Vjerujemo da tehnički aspekti predstave ne bi smjeli zasjeniti riječi drame i njenu poruku, niti postati jedinim ciljem dramskog čina, stoga je naša zadaća pronaći ravnotežu između izgovorene riječi i scenskog spektakla. Neke su naše predstave temeljene na djelima suvremenih autora, no većina su klasične bajke koje su nanovo promislili istaknuti hrvatski i strani kazališni redatelji poznati po svom radu u kazalištu «za odrasle». 

www.zkl.hr

Program

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.