Odosmo i mi u bijeli svijet ali samo virtualno :-)
Potražite nas na novoj međunarodnoj adresi: www.divan.fyi
Sve što tražite od sada je brže, bolje i preglednije!
Pronađite svoje mjesto! Na DiVanu ima mjesta za sve ;-)

Divan.hr

Infopult

homeboy

Uspio je u Berlinu, a sad se vraća doma!

U novoj ediciji predstavljanja DJ-eva koji puštaju glazbu u sklopu Mastersovog programa forty:love, dolazimo s jednom domaćicom – Homeboyjem!

Divanili: Mastersovci

Homeboy je domaći house DJ i producent, koji u posljednje vrijeme niže uspjehe i na inozemnoj sceni. Uz stalni angažman u jednom od najpoznatijih berlinskih klubova, Homeboy je i pokretač cijenjene izdavačke kuće House Is OK. U subotu, 22. prosinca nastupit će u Mastersu uz domaće majstore Felvera i Pepija Jogardea.

Imaš rezidenciju u jednom od najpoznatijih berlinskih klubova. Kako je došlo do toga i kakva su iskustva u Zur wilden Renate?

Prije skoro tri godine sam upao u depresiju u Zagrebu i trebao sam naći izlaz. Logičan izbor je bio odseliti se, a Berlin i Renate su bili manje više prva opcija, jer sam već više puta svirao u tom klubu i kliknuo s ekipom. Iskustva su sjajna, postao sam u potpunosti član ekipe i kluba. Kolege mi nisu samo kolege već i prijatelji s kojima se viđam i radim skoro svaki dan.

Imaš priliku uživati u prebogatoj berlinskoj sceni. Što te tamo posebno nadahnjuje? Kako danas s berlinskim odmakom gledaš na domaću scenu? Nedostaje li ti išta s domaće scene?

Berlin te gura da konstantno radiš, nema pauze. Prije partija je poslije partija. Nije za usporedbu sa zagrebačkom scenom, tijekom jednog vikenda se zna održati više od 100 događaja i involviran sam na jedan ili drugi način manje-više svaki vikend. Zagrebačka scena mi naravno nedostaje, bio sam aktivan na njoj dobrih 10 godina i prije svega mi nedostaju neki ljudi, koji su mi dobri prijatelji. Ali ne bih mijenjao ovo što sad imam s onim što sam imao u Zagrebu.

Sve je zamjećenija i tvoja etiketa House Is OK. Kakvi su planovi i možeš li najaviti neke nove projekte?

S House Is OK je trenutno mirno i u ovom trenu ne znam što ćemo napraviti sljedeće. Fokusiran sam trenutno na vlastite glazbene projekte. Imali smo sjajan uspjeh početkom godine s duplom kompilacijom pod imenom Gemišt, ali trenutno nisam toliko motiviran na rad s labelom, kao što sam rekao, koncentriran sam na rad u studiju u kojem provodim vrijeme svaki dan.

Zanimljiv je i tvoj novi glazbeni projekt Longhair kojeg radiš s berlinskim kolegom Swiftom. Kakvog je usmjerenja taj projekt i možemo li očekivati slične suradnje?

Bene (Swift) i ja smo krenuli raditi glazbu čim sam se doselio. Tražili smo svoj zvuk jako dugo i mislim da smo ga našli. Koncept je raditi moderan house sound koji nije prenaporan, melodičan i malo “proggy” možda. Prvijenac smo sad izdali za nizozemsku etiketu Bordello A Parigi. Slijedi druga ploča za Renatin kućni label koja će imati i remix mog dragog prijatelja Axela Bomana, te imamo jedan specijal koji izlazi u proljeće za Paramidin novi edit label. No, o tome više u novoj godini.

Oznake: