Odosmo i mi u bijeli svijet ali samo virtualno :-)
Potražite nas na novoj međunarodnoj adresi: www.divan.fyi
Sve što tražite od sada je brže, bolje i preglednije!
Pronađite svoje mjesto! Na DiVanu ima mjesta za sve ;-)

Divan.hr

Infopult

tvornica3

Dražen Goreta: Nitko nije očekivao ovo od Tvornice!

Jeste li čuli da je ovaj mjesec počela nova sezona u novoj renoviranoj Tvornici Kulture? Ljetos se šuškalo kako će Tvornica biti jedna od najvećih koncertnih dvorana u Hrvatskoj, a nakon otvorenja, uvjerili smo se da ona to uistinu jest

Divanila: Emily Ema Sedlar

Već više od 20 godina, Tvornica kulture postala je sinonim mjesta u kojem se organiziraju jedinstveni i energični koncerti izvođača iz cijelog svijeta poput Jon Specer Blues Explosiona, Pixiesa, Dinosaur Jr. Patii Smith i drugih. Sudeći po mahom pozitivnim kritikama na programe iz Tvornice, jasno je da mediji gotive ovo mjesto. Više smo otkrili s Draženom Goretom, direktorom Tvornice!

  1. Sad s rekonstrukcijom Tvornice kulture, postajete najveća koncertna dvorana u Hrvatskoj. Kako to da ste išli s idejom rekonstrukcije? Koliko je to trebalo da to isplanirate? 

Od samog početka djelovanja našeg tima na projektu Tvornice kulture zacrtana je misija da Tvornica mora postati hrvatski i regionalni centar urbane kulture u svim njenim inačicama: glazba, kazalište, film, književnost, slikarstvo i srodne umjetnosti. I prije novog preuređenja Tvornica je to postala svojim programom, a sada smo samo napravili korak više i podigli ljestvicu kvalitete prostora. Trebala nam je ta rekonstrukcija. Lokalna zajednica i država do sada to nisu prepoznali, a mala je nada da će se nešto promijeniti u skorije vrijeme. Kompletan projekt preuređenja Tvornice financiran je isključivo novcem sponzora koji su prepoznali vrijednost projekta.

  1. Kakvi su bili komentari kada ste izjavili da ćete rekonstruirati Tvornicu? 

Svi su očekivali samo blage “kozmetičke” promjene, a nitko kompletnu rekonstrukciju veličine prostora i tehničko unapređenje prostora. Bit će pozitivnih iznenađenja.

  1. Koja su Vaša ovogodišnja očekivanja za Tvornicu? 

Svake sezone imamo ista očekivanja – puno dobrih, kvalitetnih koncerata i događanja koji će učvrstiti Zagreb kao koncertni, glazbeni i kulturni epicentar ne samo Hrvatske već i cijele regije. Posebno smo ponosni na činjenicu da smo postali najveća koncertna dvorana u Hrvatskoj. Ta pozicija nosi sa sobom i izuzetnu odgovornost, ali to je izazov kojim se jako veselimo.

  1. Kakav je odaziv publike na ovogodišnje koncerte?

Sudeći prema interesu za koncerte koji su objavljeni, a pogotovo za ove koji nam se približavaju, publika se jedva čekala vratiti u Tvornicu.

  1. Kojim događajima se posebno veselite ove godine? 

Puno odličnih koncerata je pred nama, ali ako bi trebao izdvojiti neke onda su to Sonu Lux, Spain, My Baby, Public Service Broadcasting, Clutch i sjajni David Eugen Edwards te Alexander Hacke.

  1. Koji su Vam planovi kada govorimo o budućim koncertima i festivalima ? 

Programska shema Tvornice neće se mijenjati i urbana domaća i inozemna autorska glazba i dalje je u prvom planu našeg interesa. Ono što će preuređenje Tvornice donijeti zasigurno su poboljšani produkcijski i tehnički uvjeti za gostovanje još većih inozemnih imena, a pojačana estetika prostora donijet će dosta drugih posjetitelja.

Oznake: