Odosmo i mi u bijeli svijet ali samo virtualno :-)
Potražite nas na novoj međunarodnoj adresi: www.divan.fyi
Sve što tražite od sada je brže, bolje i preglednije!
Pronađite svoje mjesto! Na DiVanu ima mjesta za sve ;-)

Divan.hr

Dr.Alban

Velika zvijezda devedesetih, legendarni Dr.Alban, 2.ožujka će nastupiti u Boogaloou, na 90′ Mega partyju!

Dr.Alban, koji je obilježio devedesete i dance eru, dolazi, uz Ellu kao predgrupu, 2.ožujka u Boogaloo.

Rođen kao Alban Nwapa, u dobi od 23 godine napušta rodnu Nigeriju i odlazi na obrazovanje za stomatologa u daleku i hladnu Švedsku, gdje i danas živi. Kako bi financirao studij, počinje raditi u poznatom stockholmskom klubu „Alphabet Street“ kao DJ te pomalo stvarat vlastitu glazbu.

Vrlo se brzo pročulo za Albana Nwapu, neobičnog i zanimljivog DJ-a koji često pjeva uz muziku koju pušta. 1990. godine snima debitni album „Hello Africa“, koji obara sve rekorde prodaje – gotovo milijun prodanih kopija diljem svijeta. U tom trenutku uzima „stage name“ Dr.Alban, kao kombinaciju imena i titule za koju se školuje.

Objavio je 7 studijskih i jedan kompilacijski album, od kojih je poslijednji snimljen 2008.godine.

Najnoviji singl „Hurricane“ i dalje odražava njegov prepoznatljiv žanr, spoj eurodancea i reggea.

No, najviše nas, ipak zanimaju njegovi planetarno poznati hitovi uz koje smo skakutali po diskotekama devedesetih, poput „It’s my life“, „Hello Africa“, „One love“, „Sing Hallelujah“ i mnogi drugi.

Uz Dr.Albana, nastupit će i jedna od naših kraljica devedesetih – Ella, koja će biti dijelom ovog 90′ mega partyja i zagrijat nas hitovima poput „Iza ponoći“ , „Nisi ti bez grijeha“, „Povedi me“ i drugih. Support act by DJ Mlaky i DJ Mrx zaokružit će ovu dance večer, koja će se nastaviti u Maloj dvorani sa 80′ Party by Tomi Phantasma.

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 100 kn, putem Eventim i Entrio sustava, Dirty Old Shop, Rockamark i blagajni kluba Boogaloo. Redovna cijena ulaznice je 120 kn te na dan koncerta 140 kn.

Više o Dr.Albanu

 

Alban Nwapa, rođen u jugoistočnom dijelu Nigerije, u Imo Stateu, gradu Ogute, dolazi iz obitelji od desetero. Na fakultetsko obrazovanje se, sa 23. godine, uputio u daleku i hladnu Švedsku, gdje i danas živi.

Kako bi financirao svoje školovanje za stomatologa, počinje radit u poznatom Stockholmskom klubu „Alphabet Street“ kao DJ i stvarat vlastitu glazbu.

Vrlo brzo, pročulo se za Albana Nwapu, neobičnog i odličnog DJ-a koji često pjeva uz muziku koju pušta.

  1. Alban upoznaje Deniiz Popa, Iz SwMix labela te u suradnji sa njime i Rap-Queen Leilom K stvara debitni album „Hello Africa“, koji obara sve rekorde prodaje – gotovo milijun prodanih kopija diljem svijeta. U tom trenutku uzima „stage nema“ Dr.Alban, kao kombinacija imena i titule za koju se obrazuje J.

 

Do danas je objavio 7 studijskih i jedan kompilacijski album, od kojih je zadnji snimljen 2008.godine.

Poslijednji singl „Hurricane“ i dalje održava njegov prepoznatljiv žanr, spoj eurodancea i reggea.

 

Diskografija :

 

1991.g – Hello Africa, Zlatna naklada

1992.g. – One Love, Platinum naklada

1994.g. – Look Who’s Talking!, Zlatna nakladna

1996.g. –  Born in Africa

1997.g. – I Beleive

2001.g. – Persciption

2008.g. – Back to Basics

1997.g. – The Very Best of 1990-1997