Divan.hr

Impronedjeljak

Dragan Pajić – Pajo (1957. – 2014.) glazbenik, improvizator, anarhist, idealist, osnivač grupe Cul-de-Sac, uz podršku glazbenog kritičara Vida Jeraja i prijatelja, pokrenuo je 2007. Impronedjeljke – večeri slobodno improvizirane i eksperimentalne glazbe.

Impronedjeljci su zamišljeni kao istraživanje, igra, izražavanje i stvaranje kroz slobodno improviziranu glazbu baziranoj na komunikaciji i interakciji sudionika.

Osim glazbenika, ideja je da na Impronedjeljcima sudjeluju i performeri, plesači, pjesnici, vizualni umjetnici, svi oni koji u slobodnoj improvizaciji pronalaze prostor za ekspresiju, istraživanje, umjetničku slobodu i kreativnost.

Projekt je zamro 2011., a na inicijativu umjetničke organizacije Cargo, uz podrsku Muzičkog salona SC i Gradskog fonda za kulturu, ponovno je pokrenut ove godine.

Zadnji ovogodišnji Impronedjeljak održat će se u Vinylu u ponedjeljak, 10.12.

14.12. Pajin je rođendan, povodom kojeg će na impro session-u nastupiti i neki od članova grupe Cu-de-Sac / Orkestar za ubrzanu evoluciju (Franjo Glušac, Bruno Vorberger, Snježana Ghallo, Neven Jurić, Igor Pavlica, Vedran Peternel, Višeslav Laboš, Ivan Marincel, Tena Novak Vincek, Damir P. Kafka…).
Pridružiti će im se i gosti, kao Boris Janje, Trevor Brown, Adam Webster i brojni drugi.

Publika i izvođači su dobrodošli…