Odosmo i mi u bijeli svijet ali samo virtualno :-)
Potražite nas na novoj međunarodnoj adresi: www.divan.fyi
Sve što tražite od sada je brže, bolje i preglednije!
Pronađite svoje mjesto! Na DiVanu ima mjesta za sve ;-)

Divan.hr

Mamma Mia

U Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija pogledajte mjuzikl Mamma Mia koji su izvorno za Litterstar, u suradnji sa studijem Universal producirali Judy Cramer, Richard East i Björn Ulvaeus. Zavodljivu priču Catherine Johnson o mladoj koja pred vjenčanje želi otkriti koji je od tri muškaraca njen otac uz glazbu ABBE, za hrvatsku je publiku adaptirao Dražen Bratulić, a Igor Barberić našao se u ulozi redatelja i koreografa.

ABBA –  savršena produkcija savršenih pop-pjesma, odreda hitova, postala je eto i nadahnućem za jednu „Nirvanu“ čiji su siromašni članovi u početku karijere u svom derutnom kombiju uz večeru od pola konzerve sardina slušali The Stooges ali i ABBU.

Posljedice toga itekako su jasne i vidljive u prebogatom opusu pjesama „Nirvane“ od kojih su mnoge imale klasično umijeće strukturiranja savršene pop-pjesme samo što su bile naravno Nirvana-Rock.

„Nirvana“ je bila  sa sjeverozapada   SAD-a  iz Seattlea, njegove neugodne i neprijatne  okolice u svakom pogledu, klimatskom naročito.

Na drugom kraju svijeta i drugu vrst nadahnuća od ABBA-e imala je Catherine  Johnson .

Voljela je slušati ABBA- u ko i milijuni britanaca ali je u nje to bilo i kreativno, ne samo pasivno uživanje u  hitovima svjetlucavog švedskog kvarteta.

MAMMA MIA bila je najdugovječniji musical West End/Broadway  u Las Vegasu.!

U Njemačkoj je na primjer MAMMA MIA dugo igrana istodobno čak u tri grada:Essenu, Hamburgu i Suttgartu!

Slično je bilo ili jest i u Rusiji i Kini.

Na cijelome svijetu o svakom trenutku je najmanje šest izvedbi musicala MAMMA MIA!

 

Oznake: