Divan.hr

Nova scena

“Nova Scena” je projekt pokrenut od strane inicijative “Iza Scene” kako bi se na redovitoj mjesečnoj bazi zagrebačkoj publici predstavljalo nova i perspektivna imena koja su se pojavila na sceni… Ovaj put predstavljamo dva iznimno zanimljiva live nastupa Tonote i Varboske, zagrijavanje će odraditi NIOBE, prošlogodišnji pobjednik Illectricity Nucomers Nighta, dok će za sam kraj Varboska odvrtiti DJ set…
Tonota – producentica iz Zagreba čiji je glavni projekt Playground Hustle, duo koji spaja mračnu elektroniku s eksperimentalnim repom. Prvi solo projekt bio joj je live za predstavu, a na klupsku scenu stupa sa setom koji donosi kombinaciju beataste elektronike s govorom Alana Wattsa. S njim nastupa u KSET-u (Corrupt), Pločniku, Medici (VOLTA) i na Illectricity Festivalu. Novi live predstavlja odmak od Alana Wattsa u ambijentalnom smjeru, ali i dalje obiluje brzim perkusivnim sinkopiranim ritmikama kakve Tonota voli raditi.

Varboska – mladić iz Zagreba, ozbiljnije se produkcijom glazbe bavi zadnje dvije godine u ambijentu vlastite spavaće sobe. Njegovi uratci, još uvijek embrionski plodovi eksperimentiranja s alatom koji mu je na raspolaganju više su vježbe dizajna zvuka nego konvencionalne skladbe. U njima se, bez obzira na ranu fazu razvoja, prepoznaje ljubav prema ambijentu i koncentracija na stvaranje atmosfere i scene. Fasciniran trenucima koji se događaju neposredno prije vrhunca, Varboska ih produljuje i istražuje te zamišlja sonične opise gorko-slatkog osjećaja izgubljenosti u međuprostoru. No nije sve tako pretenciozno i eterično. Inspiraciju vuče iz širokog spektra popularne i underground glazbe pa mu zna i pobjeći koji plesni uradak.

Oznake: , ,