Divan.hr

U pol 9 kod Sabe

U pol’ 9 kod Sabe postoje od 2009. godine, a do danas su postali svo- jevrsni sinonim za kvalitetnu pop glazbu zagrebačke underground scene. Mediji su ih nazvali pop kabaret bendom zbog njiho- vog razigranog nastupa u kojem dominira narativni karakter pjesa- ma. Glazbu i tekstove za većinu pjesama potpisuje klavijaturistica Ana Opalić, a bend doprinosi u aranžmanima.

Prvi album Prihvaćam sve objavili su 2014. godine u vlastitoj nak- ladi. Krajem 2015. godine potpisali su ugovor s izdavačkom kućom Aquarius Records, za koju su obja- vili album Stoj na glavi s kojeg su se posebno istaknule pjesme Starimo i U paralelnoj stvarnosti. Pjesma Starimo osvojila je radijski eter, a to je potvrdio i naslov “domaćica godine” na zagrebačkom radiju Yammat i izbor za hit godine na Ceneru Radija 101 za 2015. godinu.

Već iduće godine su na festivalu RockOff dobili priznanje Hrvatske glazbene unije za najbolju koncert- nu izvedbu za pjesmu Moram. Bend trenutno radi na trećem studijskom albumu, kojeg je na- javio singl Želim robota čiji spot je uvršten u program međunarodnog festivala animiranog filma u Šibeniku Supertoon. Spot je režirala i animirala Ana Horvat.

Novi album će nositi naziv Sve je ovo igra, a izlazak se očekuje u proljeće 2019., čime će se obilježiti i deset godina postojanja benda. Aktualni singl Ja sam netko drugi snimljen je u suradnji s Remi (El- emental), a govori o tome kako nas ljubavne veze mijenjaju te ponekad, želeći da budemo što bolji partner/ica, izgubimo sebe.

Martina Zvonić: vokali
Ana Opalić: klavijature
Marko Lucijan Hraščanec: el. gitara, saksofon
Helena Ernoić: bas gitara
Zrinka Kolarić: bubnjevi

Ulaz: 30 kn
(sav prihod od ulaznica ide izvođačima)

Oznake: ,