Divan.hr

Songkillers ❅ Advent u Klovićevim dvorima ❅

Prve afirmacije frontmena grupe Songkillers Željka Banića – Baneta dogodile su se početkom 80-ih u grupama „Pod Room Blues Band“ i „Zvijezde“, a u 90-ima se okuplja prva postava Songkillersa. Dugogodišnja suradnja i prijateljstvo s Dinom Dvornikom te snimanje jednog od najboljih live albuma na ovim prostorima „Live in Munchen“ stvorile su od Songkillersa autorski bend te u rujnu 1997. godine objavljuju prvi samostalni albuma „Fleka“.

Prvi hit singl „Ni’ko kao ti“ objavljen je tijekom srpnja 1997. godine i pjesma dolazi na prvo mjesto HTV-ove emisije Hit Depo, a paralelno i na sve top liste hrvatskih radio postaja. Uslijedio je drugi singl „Ne znam gdje sam“ koji se pojavio na soundtracku filma „Mondo Bobo“ Gorana Rušinovića. S 11 novih autorskih pjesama nastaje album „Cosmic“ (1999.) koji je snimljen u samo tri mjeseca kao rezultat neprekidnog rada na novom materijalu, a autorski su ga pripremili Željko Banić, Ante Pecotić i Predrag Martinjak. Uslijedila je trogodišnja stanka, a okupivši novi sastav Bane je krenuo dalje u stvaranje pjesama i kao rezultat nastala su dva albuma: „Mislima“ i „Sreća“.

Prije sedam godina grupa Songkillers i frontmen Željko Banić – Bane započeli su singlom „Fields Of Emptiness“ suradnju s Nikolom Marjanovićem, vokalom grupe Sane. Suradnja se nakon toga nastavila i 2014. objavljen je novi singl „Dio mene“ koji je osvojio top liste radijskih postaja i zaslužio pohvale glazbenih kritičara, a dvije godine kasnije i pjesma „Nisi tu“. Tijekom više od dvadeset godina uspješne karijere stekli su mnoštvo fanova i status najvećeg hrvatskog funk benda.

Pridružite nam se na velikom besplatnom koncertu i zajedno probudimo blagdansku čaroliju na platou Gradec. ♥ ♥ ♥ Prijevoz uspinjačom je besplatan tijekom trajanja Adventa u Klovićevim dvorima.

Oznake: