Divan.hr

The Strange

Preko The Walkaboutsa , The Bambi Molestersa i My Buddy Moosea potom via Seattle- Ljubljana – Zagreb – Sisak – Rijeka, put je koji će vas dovesti do supergrupe The Strange i njihovog tek objavljenog i hvaljenog albuma ‘’Echo Chamber’ koji nosi 10 elegantnih pjesama kroz koje se provlače žanrovi od indie rocka, Americane i alter-countryja pa do garage rocka i Baroque popa.

Dodatnu energiju ovom albumu koji te tjera da ga slušaš i opet i opet i opet, dale su i lijepe gitarske melodije, bogato razgranana brass sekcija kao i topla produkcija Antonija Gramentierija koji trenutno slovi za jednog od najcjenjenijih producenata i gitarista talijanske mlađe generacije.

Uživate li u glazbi koju potpisuju, primjerice, Nick Cave, Tom Waits, Lee Hazelwood, Neil Young, Gram Parsons, Van Dyke Parks, Burt Bacharach, Stonesi, Beatles ili čak Ennio Morricone nikako ne bi trebali propustiti koncertnu promociju u Tvornici u kojoj će vas 13. prosinca od 21:00 sat čekati malo lijeno, malo atmosferično, elegantno i prilično precizno The Strange.

Kao predgrupa Strangerima nastupit će zagrebački folk-blues sastav Nellcote koji djeluje od 2010. godine, odnosno od trena kada su gitarist i vokal Vinko Ergotić (inače, nekadašnji član izvrsnog i neprežaljenog mladog psihodeličnog rock sastava Heroina) te Lovro Boljat na gitari, na zajedničkom jammanju pronašli zvuk i pravac kroz koje mogu najbolje spojiti svoja dva svijeta. Rezultat zajedničkog djelovanja je debi EP “Surrender” koji je ujedno označio kraj akustičnog djelovanja dvojca i prebacivanje na bendovski aranžman koji će u konačnici isporučiti glasniji, plesniji i odlučniji Nellcote.

Finalno formiranje benda dovršeno je 2017. pa Nellcote od tada djeluju u sastavu Vinko (gitara/vokal), Lovro (gitara/klavijature/melodika!), Lana Filipin (bas) i Damir Trputec (bubanj). Sada kada je ‘’Surrender’’ iza njih, spremno su izbacili dva singla – ‘Future’s Gone’ te izvrstan, svjetski i aktualni „Mutiny!“. Nellcote će u Tvornici prije The Strangea publici predstviti nove pjesme koje su spremne za njihov prvi album.

Oznake: ,