Divan.hr

Od tišine do glazbe – koncert za anegdotu i klavir

Kako je zvučala prva skladba u povijesti? Zašto dirigenti žive dulje od drugih ljudi? Kako je Elizin brat svirao poznatu Beethovenovu skladbu? I što povezuje Ivu Robića i Mineu?
Ova glazbena komedija u sat vremena provest će vas od kamenog doba do Rolling Stonesa!

U jednosatnoj predstavi “Od tišine do glazbe – koncert za anegdotu i klavir“ glumac Ivan Đuričić i glazbenik Saša Miočić vode publiku na zanimljiv i privlačan način, s anegdotama i šalama, kroz povijest i fenomen glazbe u svoj njezinoj raznovrsnosti. U svojem ilustrativnom, duhovitom, te tematski i žanrovski bogatom nastupu majstorski prelaze iz jedne glazbeno relevantne uloge u drugu: od pijanista do pjevača, od skladatelja do dirigenta, od muzikologa do glazbenog kritičara. Dotiču se povijesti i razvoja glazbe, komponiranja, glazbenih posebnosti, čak i plagijata i anegdota potkrijepljenih primjerima iz prakse. Dotiču se i konzumiranja glazbe, dobrih i loših navika, od trivijalnosti do dobrog ukusa, od uvertire do aplauza. Publiku vode od kamenog doba do Rolling Stonesa, od klasične do moderne glazbe, od jazz-a do popa i od narodne glazbe do šansone.

Izvode: Ivan Đuričić i Saša Miočić


Ulaznice možete rezervirati e-mailom na odtisinedoglazbe@gmail.com ili porukom u inbox na stranici predstave Od tišine do glazbe

Cijena ulaznice: 50 kn
Učenici, studenti, umirovljenici: 40 kn
Grupe (5 i više ulaznica): 40 kn


Glumac Ivan Đuričić (Ivan Djuricic) član je ansambla satiričkog kazališta „Kerempuh“. Osim niza kazališnih, televizijskih i filmskih uloga 2015. godine prvi puta je stao i s druge strane pozornice režirajući predstavu Bračni (s)provod u Aplauz Teatru i politički cabaret (B)luzeri narodnjaci u Satiričkom kazalištu „Kerempuh“ za koji je i napisao tekst.

Saša Miočić je glazbenik i skladatelj. Uz to što je klavijaturist bendova SongKillers i Soul Shadows, napisao je glazbu za više kazališnih predstava te surađivao s renomiranim hrvatskim orkestrima među kojima su Zagrebačka filharmonija i Orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Oznake: