Divan.hr

Infopult

hrana_fotka

Provjeri popis jelovnika Tjedna restorana

Ima li ljepše proslave dolaska proljeća i toplijih dana od pohođenja različitih restorana i kušanja gastronomske ponude koju bismo teško odabrali van ovog tjedna?

Sigurno smo da nema.

Drugim riječima, tjedan vrhunske gastronomije koja je dostupna svakome, upravo je pred nama jer se 16. Tjedan restorana održava od 9.3. do 18.3.

Donosimo vam popis svih zagrebačkih restorana i menija!

  1. Restoran Apetit City
    Adresa: Masarykova 18 /Obrtnički Prolaz 7/ 10000 Zagreb
    Telefon za rezervacije: 01/4811 077

    JELOVNIK  I  RibljiPredjelo: Kremasta juha od pastrnjaka s  pestom  od peršina i lana
    Glavno jelo: Losos u woku s povrćem, kineskim keljom i soba rezancima
    Desert: Mousse od  grčkog jogurta i kardamoma sa raguom višnje aromatizirane cimetom

    JELOVNIK II  Mesni

    Predjelo: Bresaola ( dimljeni juneći file ) s mladom salatom i kremom od hrena
    Glavno jelo: Glazirani teleći obrazi  s kremastom palentom i parmezanom
    Desert: Tarte od nougata  i ganache od tamne čokolade

  2. Restoran Argante Hotel Antunović Zagreb
    Adresa: Zagrebačka avenija 100 A, 10000 Zagreb
    Telefon za rezervacije: 01/ 204 1160

    JELOVNIK IPredjelo: Bundeva Supreme – kolačić od bundeve s pršutom i Grana Padano sirom
    Glavno jelo: Ramsteak na Barolo umaku s trisom krema od bundeve, brokule i krumpira
    Desert: Dubrovačka rožata

    JELOVNIK II

    Predjelo: Ceviche od grgeča sa salsom Verde
    Glavno jelo: Spring rolls s oslićem i povrćem u umaku od sira i chili papričice
    Desert: Profiteroli s vanilijom i vrućim preljevom od čokolade

    JELOVNIK III

    Predjelo: Salata od tikvica i kupusa na kremi od graška
    Glavno jelo: Rižoto od špinata u korabici
    Desert: Panna cotta s umakom od šumskog voća

    Čaša vina

  3. Restoran ATLANTA bocca MARAI
    Adresa: Miramarska 22, 10000 Zagreb
    Telefon za rezervacije: 01/ 617 0207

    PREDJELO1. Krem juha od svježeg špinata, tostirana dalmatinska panceta, feta sir
    2. Riblji tris – pašteta od bijele ribe, jumbo kozica marinirana u agrumima, tuna u soji
    3. Buffalo mozzarella, umak od zapečene i aromatizirane cherry rajčice

    GLAVNO JELO

    1. Kremasti rižoto od pistachia, jabuke i tvrdog ovčjeg sira
    2. Tuna u sezamu, saint jacques, grdobina u ribljem umaku, krema od kurkume i jabuke
    3. Odležani Rumpsteak sa sotiranim korjenastim povrćem i hrenom

    DESERT

    1. Čokoladni kolač, coulis crvenog vina
    2. Kugla od jagoda na kremi od bijele čokolade
    3. Semifreddo od jabuke i cimeta sa čokoladnom kremom

    Aperitiv – izbor domaćih likera

  4. Restoran Balon
    Adresa: Prisavlje 2, 10000 Zagreb
    Telefon za rezervacije: 01/604 0918

    PREDJELO1. Slatko-ljuta marinirana pileća prsa na podlozi od hrskave salate s kiselo-slatkim umakom
    2. Riblja bruschetta s hobotnicom, ribljom kremom i plodovima kapara na domaćem zapečenom kruhu
    3. Juha od cvjetače s krutonima od crvene paprike i confitiranog češnjaka

    GLAVNO JELO

    1. Mesne okruglice na humusu s kremom od pečenog kukuruza na umaku od cherry rajčica
    2. File bakalara sporo pečen u maslacu i mediteranskom bilju na kremi od šafrana
    3. Rižoto od špinata i graška s klicama i foamom od ricotta sira

    DESERT

    1. Panna cotta na kremi od marakuje i mente sa crumbleom
    2. Biskvit od belgijske čokolade na kremi od prženih pistacija
    3. Creme Brulee sa zapečenim demerara šećerom

  5. Restoran Barrel
    Adresa: Soblinečka 44, Soblinec, 10360 Sesvete
    Telefon za rezervacije: 01/2043-216

    JELOVNIK IPredjelo: Carpaccio od dimljene tune, mousse od domaćeg tartara
    Glavno jelo: Oslić na kremi od tikvica i kozica, hummus od slanutka
    Desert: Mascarpone, višnje i crumble

    JELOVNIK II

    Predjelo: Buffalo mozzarella s bosiljkom i cherry rajčicama
    Glavno jelo: Ramstek s kremom od cvjetače, mousse od buče, reducirani aceto balsamico
    Desert: Souffle s tamnom belgijskom čokoladom i domaćim sladoled od pistacija

    JELOVNIK III

    Predjelo: Francuska juha od luka
    Glavno jelo: Sporo pečena janjeća koljenica u timijanu i ružmarinu, pire od krumpira s mladim lukom i korjenastim povrćem na maslacu, jus od janjetine
    Desert: Tart od čokolade i karamele

  6. Restoran Bistro Lauba
    Prilaz Baruna Filipovića 23 a, 10000 Zagreb
    Telefon za rezervacije: 01/6302 140

    JELOVNIK IPredjelo: Novi Laubini namazi na sporo fermentiranim kruščićima od domaćeg kvasa
    Glavno jelo: Marinirani file iskoštenog pilećeg zabatka s blagim wasabijem na sezonskom julienne povrću i umaku teriyaki
    Desert: Laubina senzacija od karamela i nugata s posipom od riže

    JELOVNIK II

    Predjelo: Juha od artičoka s mladim bobom i hrskavcima od kukuruza
    Glavno jelo: 51 nijansa telećeg užitka sa souffleom od gljiva i mladih muškatnih bučica
    Desert: Čokoladna torta na coulisu od marelica i barrique kruškovca

    JELOVNIK III

    Predjelo: Novi Laubini kruščići s domaćim namazima od povrća
    Glavno jelo: Crni Laubin fish and chips od tune na rižotu od šafrana s tostiranim indijskim oraščićima
    Desert: Laubin engleski puding s burbon umakom i sladoledom od jagode

  7. Restoran: Bistro St.Michael
    Adresa: Tkalčićeva 88, 10000 Zagreb
    Telefon za rezervacije: 01/4593 803

    PREDJELO1. Juha od pečene mrkve, quenelle od kurkume
    2. Pikantni tartar od junećeg srca, maslac, tostirani kruh
    3. Gnudi od otočke skute, šalša od rajčice, parmezan

    GLAVNO JELO

    1. Sporo kuhani teleći obrazi, hrskava palena, ukiseljene rotkvice
    2. Marinirani pileći file u korici aromatičnih trava, mousse od zelene jabuke i komarača, pečena prokolica
    3 .File kornatske hame, tekuća blitva, mousse od krumpira

    DESERT

    1. Slatko slana fantazija
    2. Kajmak i marmelada
    3. Topli čokoladni brownie, sladoled od naranče

    Čaša vina

  8. Restoran Brewbites
    Adresa: Gajeva 10, Zagreb
    Telefon za rezervacije: 01/4820 800

    JELOVNIK I  Fusion MenuPredjelo: Brew Chicken Ramen – pileća juha s ramen rezancima, marinirano jaje, crni sezam, povrće, alge i pileće meso
    Glavno jelo: Bacon Pulled Pork – sendvič sa sporo pečenom svinjetinom, coleslaw salata začinjena wasabi hrenom, krumpirići, kiseli krastavci, gouda
    Desert: Applenilla Passion – savijača od jabuka, poslužena uz umak od passion fruita, vanilije i sladoled

    JELOVNIK II  Brew Fish Menu

    Predjelo: Spicy Tagliatelle Sea Food – crne tagliatelle, komadići bakalara i brancina, dagnje i gamberi
    Glavno jelo: Fish n Chips – prženi odresci bakalara, grašak, baby mrkva, umak od domaće majoneze, senfa i hrena, wedges krumpirići i pečena cherry rajčica
    Desert: Fruit Plate – ananas i mango s mariniranim šumskim voćem, sabayon, vanilija, crunchy orasi, nar, menta

    JELOVNIK III  Vegy Menu

    Predjelo: Brew Tricolore Salad – mozzarella, avokado, rajčice, pečene cherry rajčice, pesto od oraha i pinjola, aceto perlice
    Glavno jelo: Vegy Moussakas – povrtni složenac od patlidžana, tikvice, bulgur, crna kvinoja, umak od rajčica i povrća, jabuka, tzatziki
    Desert: Almond Chocolate Crumble – čokloladni crumble s bademima i kardamomom

  9. Restoran Dva Goluba
    Adresa: Maksimirska 7, 10000 Zagreb
    Telefon za rezervacije: 01/328 950

    PREDJELO1. Zagorska juha
    2. Teleći ujušak ”ajngemahtec”
    3. Povrtna juha

    GLAVNO JELO

    1. Teletina ispod peke – sača, krumpir ispod peke i police, salata miješana
    2. Gulaš od divljači na prigorski – meso od jelena lopatara i veprovine, domaći njoki i roščići od krumpirova tijesta, džem od brusnice, salata po izboru
    3. Vegetarijanska plata, odrezak od povrća, šampinjoni sa žara, pohani sir, umak tartar, razno povrće, izbor lisnatih salata

    DESERT

    1. Savijača od višanja ili jabuka
    2. Krema od lješnjaka
    3. Sladoled sa šlagom

  10. Restoran El Bull
    Adresa: Avenija Dubrava 70, 10040 Zagreb
    Telefon za rezervacije: 01/6441-779

    JELOVNIK IPredjelo: Hladna plata El Bull – gorgonzola, grana padano, sir s pistacijom i rukolom, kulen, pršut, bresaola
    Glavno jelo: Pork belly – pripreman u sous vidu 24 sata s prilogom od kukuruznog prutića, prženi kukuruz i krema jabuka
    Desert: Fritula – krema od oraha, krema kisela jabuka i espuma slastičarska krema

    JELOVNIK II

    Predjelo: Ukiseljena tuna u octu na podlozi od rukole
    Glavno jelo: File lososa pečen na tavici u smeđem maslacu, domaća tjestenina u umaku od cikle
    Desert: Varijacija čokolade – domaći sladoled od čokolade, tart od čokolade, espuma čokolada, zemlja čokolada

    JELOVNIK III

    Predjelo: Domaći ravioli punjeni patkom, espuma mrkva-kurkuma, krema maslac-timijan, crumble sir
    Glavno jelo: Rib eye dry aged, 300g, pečen na lava grillu s prilogom povrće sa žara i pekarskim krumpirom
    Desert: Creme brulee

  11. Restoran Gallus
    Brestovečka 2b. 10360 Zagreb
    Telefon za rezervacije: 01/ 200 4344, 091/ 444 8488

    JELOVNIK IPredjelo: Tuna tartar
    Glavno jelo: Tagliatelle nero s hobotnicom i jadranskim škampima
    Desert: Limoncello tiramisu

    JELOVNIK II

    Predjelo: Classic beef carpaccio
    Glavno jelo: Pureći medaljoni, umak od finih trava, gratinirano povrće
    Desert: Torta od slanog kikirikija i karamele

    JELOVNIK III

    Predjelo: Krem juha od rajčice, buffalo mozarella, domaći pesto od bosiljka
    Glavno jelo: Svinjski kotlet s kosti, dijon mustard sauce, aromatizirani pire
    Desert: Čokoladni soufflé

  12. Restoran Gostionica Tip Top
    Adresa: Gundulićeva 18, 10000 Zagreb
    Telefon za rezervacije: 01/4830 349

    JELOVNIK IDok čekate: Pašteta od juneće jetre s tostiranim kruhom i bučinim uljem
    Predjelo: Pečeni rozbif na matovilcu s emulzijom od muštarde i aceta balsamica
    Glavno jelo: Striploins steak na karameliziranom radiču i pireu s umakom od porto vina
    Desert: Čokoladna torta Tip-top

    JELOVNIK II

    Dok čekate: Pileća jetrica omotana špekom na matovilcu s umakom od dijon senfa
    Predjelo: Pileća krilca na način kuće sa čipsom od krumpira
    Glavno jelo: Rolada od pilećeg batka punjenog mladim špinatom i dimljenim sirom na posteljici od gratiniranog krumpira
    Desert: Torta od limuna

    JELOVNIK III

    Dok čekate: Tartar od tune s tostiranim kruhom i pestom ricole
    Predjelo: Pljukanci s kozicama i domaćom šalšom
    Glavno jelo: Losos pastrva u umaku od kopra s pirjanom mrkvom i brokulom
    Desert: Dalmatinska rožata

  13. Restoran Notch hotel Vila Tina
    Adresa: Bukovačka cesta 213, 10000 Zagreb
    Telefon za rezervacije: 01 /2445 204

    PREDJELO1. Zlatne okruglice – pohana mozzarella punjena sušenim rajčicama i pršutom servirana na domaćoj šalši
    2. Teleća ragu juha
    3. Gnudi s kravljim sirom i paljenim vrhnjem – okruglice od sira, paljeno vrhnje, rikula

    GLAVNO JELO

    1. Punjeni teleći odrezak i povrće sa žara – odrezak punjen sušenom rajčicom, skutom i prženim pinjolima
    2. Ramsteak odležan min. 30 dana i pire od tikvica s lješnjacima
    3. Hobotnica u umaku s palentom i kukuruzom – krakovi hobotnice sa žara posluženi u umaku s palentom i kukuruzom

    DESERT

    1. Cheesecake
    2. Rožata
    3. Čokoladni kolač i kuglica sladoleda

  14. Restoran iL Camino
    Adresa: Zagrebačka avenija 104 B, 10000 Zagreb
    Telefon za rezervacije: 01/ 6555 600

    JELOVNIK I  RibljiPredjelo: Tartar od dimljenog lososa – krastavci, majoneza, kopar, vlasac, limun, masline, hren
    Glavno jelo: Crni rižoto od jadranske sipe s listićima Grana padana
    Desert: Torta od sira

    JELOVNIK II  Mesni

    Predjelo:Pljukanci s pršutom, tartufatom i crnim Istarskim Tartufom
    Glavno jelo: Medaljoni lungića u umaku od šumskih gljiva s kroketima
    Desert: Jaffa kolač

    JELOVNIK III  Vegetarijanski

    Predjelo:Gusta krem juha od svježe pasiranog povrća
    Glavno jelo: Rižoto od sira i kruške -sir Gligora otok Pag i kruška Williams
    Desert: Torta od sira

    Čaša vina

  15. Restoran Kamanjo Gračanka
    Adresa: Gračanska cesta 48, 10000 Zagreb
    Telefon za rezervacije: 01/4617555

    JELOVNIK IPredjelo: Pašteta od tune s motarom i Viškim kaparama
    Glavno jelo: Brancin na grillu punjen blitvom na dalmatinski
    Desert: Dalmatinska rožata

    JELOVNIK 

    Predjelo: Pašteta od fazana s vrganjima
    Glavno jelo: Lungić umotan u pancetu s povrćem i policama od krumpira
    Desert: Čokoladna torta s makom i šumskim voćem

    JELOVNIK III

    Predjelo: Pašteta os slanutka
    Glavno jelo: Popečci od povrća sa mladim sirom
    Desert: Damatinska pjenica

    Čaša vina

    Rakija dobrodošlice

  16. Restoran Kaptol Hotel WestIn
    Adresa: Kršnjavoga 1, 10000 Zagreb
    Telefon za rezervacije:01/489 2061

    PREDJELO1. Marinirani losos sa ciklom poslužen s kremom od avokadom
    2. Rolada od dimljenih purećih prsa, poslužena s proljetnom salatom i umakom od bosiljka
    3. Roastbeef punjen zelenim šparogama s pjenicom od čičoke
    4. Tortelli sa skutom, posluženi na fondueu od gljiva

    GLAVNO JELO

    1. Morska lastavica na raguu od leće s umakom od celera
    2. Pureća rolada punjena s listovima špinata, sotirane gljive s travama i crvenim paprom
    3. Svinjski medaljoni s koricom od bosiljka i pinjola na kremi od žute mrkve s nabujkom od paprike
    4. Musaka od patlidžana i grapollo rajčice na umaku od svježeg kopra

    DESERT

    1. Panna cotta s agrumima i Grand Marinier likerom
    2. Čokoladna rožata poslužena na aromatičnom umakom od pistacija
    3. Torta od milerama sa chutneyem od šumskog voća

  17. Restoran Kaptolska Klet
    Adresa: Kaptol 5, 10000 Zagreb
    Telefon za rezervacije: 01/ 4876 502

    PREDJELO1. Hladni namaz od pečene patke, krema od crvenog zelja, karamelizirane hladne jabuke
    2. Orzoto s kulenom i kiselim vrhnjem, pečena cikorija s medom, krema od aceta balsamica i svježeg chilia
    3. List kelja u tempuri, ukiseljene gljive, mousse od sira i hrena

    GLAVNO JELO

    1. Medaljoni od sporo pirjane teletine omotani pancetom, krema od krumpira s    timijanom, prokulice pečene na maslacu, umak od pirjanja sa shiitake gljivama
    2. Pečene kobasice od divljaći s tartufima, kremasta kaša od pšeničnog griza s kiselim vrhnjem i lukom, madeira umak
    3. Polpete od kelja i krumpira, pečena buča s povrćem i maslinovim uljem, dresing od jogurta i mente

    DESERT

    1. Čokoladni suffle sa svježim jagodama
    2. Semifredo od naranče sa umakom od tople čokolade i prženih listića badema
    3. Voćni parfait od banana, grčkog jogurta, lješnjaka i homemade sladoledom od vanilije

    Čaša vina

  18. Restoran Kascheta by My Way
    Adresa: Trpimirova 4/1, 10000 Zagreb
    Telefon za rezervacije: 091/4888 504, 01/7888 504

    JELOVNIK IPredjelo: Rižoto s kozicama
    Glavno jelo: Pizza marinara
    Desert: Sladoled s pistacijom i čokoladnim preljevom

    JELOVNIK II

    Predjelo: Krem juha
    Glavno jelo: Crni rezanci s beefsteakom i vrganjima
    Desert: Zapečene domaće (slatke/slane) štrukle

    JELOVNIK III

    Predjelo: Hladna plata
    Glavno jelo: Kascheta burger + bbq umak
    Desert: Sladoled sa pistacijom, preljev čokolada

    Čaša vina

  19. Restoran Konoba Bracera
    Kaptol 5, 10000 Zagreb
    Telefon za rezervacije: 01/4880 262

    PREDJELO1. Salata od slatkog zelja, mrkve i celera s dresingom od majoneze, vrhnja i naranče, orijentalne okruglice od piletine
    2. Tartar od palamide s crnim i bijelim tostiranim sezamom i celerom stabljikašom, krema od suhih smokava i prošeka, aromatizirani crostini
    3. Hladna salata od raštike i crvenog graha s poširanim jajetom, kokicama od slanutka i bučinim uljem

    GLAVNO JELO

    1. Pečene janjeće kofte s jogurtom i korijanderom, pire od slanutka s kurkumom i svježim chiliem
    2. Poširana grdobina u pjenušcu i maslacu, garnitura od komorača, krumpira i cherry rajčica
    3. Pečena punjena tikvica sa ragoutom od soje, krema od pečenih rajčica, quinoa s porilukom

    DESERT

    1. Fruttina, torta s pjenušcem i marelicama na podlozi od hrskavih müesli i bijele čokolade
    2. Toffee truffle cheesecake
    3. Ledeni užitak od kikiriki maslaca i čokoladnog ganachea

    Čaša vina

  20. Restoran Didov San
    Adresa: Bencekovićeva 28, parking Bencekovićeva 19, 10000 Zagreb
    Telefon za rezervacije:01 /653 65 77

    PREDJELO1. Uštipci s kajmakom
    2. Soparnik s kiselim vrhnjem
    3. Slane srdele s komorače
    4. Goveđa juha s domaćim rezancima
    5. Krem juha od rajčice

    GLAVNO JELO

    1. Babina tava, prilog
    2. Medaljoni s rižom i umakom od šampinjona
    3. Pohane žabe s pečenim krumpirom
    4. Puževi na didov način, domaća zapečena palenta
    5. Lignje na žaru, prilog blitva

    DESERT

    1. Rožata
    2. Čokoladna torta
    3. Babina pita
    4. Palačinke s domaćim pekmezom od šljiva
    5. Palačinke s orasima i čokoladom

    Aperitiv – domaće rakije i likeri

  21. Restoran Konoba Primošten
    Adresa: Stupnička ulica 14, Zagreb
    Telefon za rezervacije:01 /619 11 95 , 01/ 619 25 50

    JELOVNIKPredjelo: Primoštenska riblja juha s lešo ribom i školjkama
    Glavno jelo: Tuna steak sa žara s domaćim njokima u umaku od pršuta i kadulje
    Desert: Desert iznenađenja

    JELOVNIK II

    Predjelo: Namaz od tune i bijele ribe
    Glavno jelo: Brudet od oborite ribe, kozica i školjaka s palentom
    Desert: Semifreddo od badema sa preljevom od šumskog voća

    JELOVNIK III

    Predjelo: Marinada od sabljarke na crnoj palenti
    Glavno jelo: File oborite ribe na žaru s raguom od rajčice i pinjola i krumpir salatom
    Desert: Panna cotta u umaku od malina

    Čaša vina

  22. Restoran Kralj Tomislav Sheraton Zagreb Hotel
    Kneza Borne 2, 10000 Zagreb
    Telefon za rezervacije: 01/455 3535

    PREDJELO1. Tartar od tune s mladim maslinovim uljem i krokantom od punozrnatog kruha i listićima baby blitve
    2. Orecchiete s domaćom šalšom od trešnjaste rajčice, hobotnicom s mariniranim inćunom i crumbleom od timijana i dalmatinske pancete
    3. Krem juha od junetine i celera s peperoncinom i bučinim uljem

    GLAVNO JELO

    1. Pureći file mariniran u teriyaki umaku s povrtnim couscousom na kremi od mladog poriluka i graška
    2. File svježe škarpine na umaku od viških limuna, s torticom od povrća, coulisom od rajčice i domaćom pečenom maslinom
    3. File svinjske pisanice mariniran s dimljenom paprikom i Jack Danielsom, s pjenicom od slatkastog krumpirana sotiranom povrću i brokulom sa žara

    DESERT

    1. Mousse od vijetnamske čokolade i malina
    2. Torta od ricotte i karamele na umaku od flambiranih borovnica i krušaka
    3. Semifreddo od tostiranih badema, narančine korice i bosiljka s crumbleom od cimeta i umakom od naranče s makaronom u pjenici od kamilice

  23. Restoran Lanterna na Dolcu
    Opatovina 31, 10000 Zagreb
    Telefon za rezervacije: 01/4819009

    PREDJELO1. Juha od graška sa chilijem
    2. Rižoto od blitve, cherry rajčica, celera i kurkume
    3. Muffini od govedine na ricoli

    GLAVNO JELO

    1. Rolani pureći filetići punjeni povrćem u umaku od senfa s domaćim ručno rađenim kroketima
    2. Tuna popečci s mix-list salatama i domaćim umakom od češnjaka i limuna
    3. Lungić u vinu, ružmarinu i ukiseljenim lučicama sa zapečenim kuglicama krumpira punjenim sirom

    DESERT

    1. Lanterna Štrukle
    2. Tortica sa zapečenim voćem i orasima
    3. Čoko torta sa đemom od brusnica

    Čaša vina

  24. Restoran Fine Food Restaurant Lateral
    Adresa: Strojarska 22, Zagreb
    Telefon za rezervacije: 01/6111 411, 098/ 433 055

    PREDJELO1. Juha od mrkve i đumbira
    2. Tartar od lososa s avokadom, krastavcem i zelenom jabukom
    3. Mesne okruglice s umakom od rajčice i ricotta sirom

    GLAVNO JELO

    1. Široki rezanci s brancinom, bosiljkom i svježom cherry rajčicom
    2. Lungić u korici od orašastih plodova, pirjane šumske gljive, palenta s tartufom i krema od parmezana
    3. Pileći file glaziran medom i limunom,crna riža s mascarponeom i brusnicama

    DESERT

    1. Brownie s bademima preliven vrućom čokoladom i sladoled od oraha
    2. Creme brulee s narančom
    3. Čokoladna kupola punjena dulche de leche kremom

  25. Restoran Lido
    Adresa: Aleja Matije Ljubeka 25, 10000 Zagreb
    Telefon za rezervacije: 091/462 9292

    PREDJELO1.  Grašak juha – pire od mrkve
    2. Orecchiette sa špinatom i cherry rajčicom
    3. Rižoto s gamberima,dinjom i nori algama

    GLAVNO JELO

    1. Odležani ramsteak –žuti pire s kurkumom/tamni umak
    2. Teleći kare- zapečena mozzarella/quiche lorraine/umak od vrganja
    3. Grdobina u šalši- pura/krumpir/ mousse od crnih maslina

    DESERT

    1. Prhko tijesto sa slatkim sirom i malinama
    2. Čokoladna torta s višnjom i lješnjakom
    3. Kolač od biijele čokolade, maka i crnog vina

  26. Restoran Maredo Grill
    Adresa: Florijana Andrašeca 14, Zagreb
    Telefon za rezervacije: 099/ 4574 000

    PREDJELO1. Mazalice (4 komada) i kuglica kajmaka
    2. Pileći štapići s umacima (5 komada)
    3. Pohana paprika punjena sirom (1 komad)

    GLAVNO JELO

    1. Rebro (350g) – sporo pečeno glazirano svinjsko rebro, domaći prženi krumpir i coleslaw salata
    2. Pola Grill Pileta (500g) – marinirana otkoštena pileća polovica, coleslaw krumpir salata i bbq umak
    3. Miješano meso s grilla – 2 ćevapa, 1 pileći ražnjić,1 ražnjić od vratine, 1 mesni uštipak, 1 vratina, police krumpira i salata po želji

    DESERT

    1. Mousse od čokolade
    2. Semifreddo od badema i šumskog voća
    3. Čokoladna torta

    Čaša vina – Graševina kvalitetna ili Cabernet Sauvignon

  27. Restoran Mašklin i Lata
    Adresa: A. Hebranga 11a, 10000 Zagreb
    Telefon za rezervacije: 01/4818 273

    PREDJELO1. Baršunasta juha od cikle i cvjetače sa crnim kimom
    2. Gnudi u umaku od špinata s tostiranim pinjolima
    3. Pate od pileće jetre na posteljici od salatice s prepečenim domaćim kruhom i džemom od brusnice

    GLAVNO JELO

    1. File lungića na crnim rezancima s umakom od višnje i smokve, prašina od pistacija
    2. Tuna steak s julienne povrćem i soja umakom
    3. Rižoto sa cikorijom, sušenom rajčicom i grana padano

    DESERT

    1. Krema od mascarponea s čokoladnim ganache-om i amaretti keksima
    2. Mladi kozji sir s medom i orasima
    3.  Semifreddo od šumskog voća

  28. Restoran Muzej
    Adresa: Trg Republike Hrvatske 10, 10000 Zagreb – u Muzeju za umjetnost i obrt
    Telefon za rezervacije: 01/4826 408

    PREDJELO1. Jadranska tuna na tatarski na podlozi od domaćeg soparnika s kozjim sirom, kapare, domaće maslinovo ulje
    2. Domaće zapečene zagorske štrukle
    3. Brusketa sa seitanom, domaćim sušenim rajčicama, kaparima, šipkom i orašastim plodovima

    GLAVNO JELO

    1. Medaljoni jadranske grdobine u umaku od šampanjca i kapara na podlozi od crnih njoka
    2. Gulaš od vepra i šumskog voća s zapečenom purom (palentom) i tartufima
    3. Rižoto od tri vrste riže sa seitanom, povrćem i šumskim gljivama

    DESERT

    1. Pannacotta s preljevom od karamele
    2. Domaća pita od šumskog voća s preljevom od vanilie
    3. Ledeni vjetar

    Čaša vina

  29. Restoran Pirate’s Karaka
    Adresa: Andrije Hebranaga 12, 10000 Zagreb
    Telefon za rezervacije: 01/4817 150

    JELOVNIK IPredjelo: Taquitos con Pollo – pileći prutići omotani tortillom, posluženi s umakom od vrhnja i chillija
    Glavno jelo: Enchilada Mexicana – tortille punjene mljevenom junetinom, grahom i chilli umakom, zapečene sa sirom, špekom i jalapeno paprikama
    Desert: Torta od sira

    JELOVNIK II

    Predjelo: Nachos – Machos – hrskavi trokutići tortille sa salsom, lukom, grahom, slaninom, ljutim papričicama, zapečeni sa sirom
    Glavno jelo: Chimichanga Ranchero – hrskave tortille punjene ramstekom, grahom, lukom, kukuruzom, paprikom, prelivene umakom od vrhnja i salsom
    Desert: Torta od sira

    JELOVNIK III

    Predjelo: Pileća salata – pržena piletina, kukuruz, paprika, posluženo na hrskavoj zelenoj salati prelivenoj dresingom od senfa, posuto sirom
    Glavno jelo: Enchilada Diavolo – tortille punjene piletinom, tikvicama, rajčicama, sirom i vrhnjem, zapečene sa sirom, špekom i jalapeno paprikama, poslužene sa rižom i grahom
    Desert: Crna palačinka

  30. Restoran Sveti Nikola makedonski
    Adresa: Ul. kralja Zvonimira 78
    Telefon za rezervacije: 01/230 1312, 095/ 404 5331

    JELOVNIK IPredjelo: Nafora s pinđurom i maliđanom
    Glavno jelo: Tava Sveti Nikola
    Desert: Jaffa kolač

    JELOVNIK II

    Predjelo: Govedska juha s rezancima
    Glavno jelo: Gurmanska pljesakvica, prilog, šopska salata
    Desert: Skopska pita

    JELOVNIK III

    Predjelo: Topla plata
    Glavno jelo: Makedonski zavijok, prilog, južno makedonska salata
    Desert: Trileće

    Čaša vina

  31. Restoran Taurus
    Adresa: Rudeška cesta 140, 10000 Zagreb
    Telefon za rezervacije:01/ 33 22 905

    JELOVNIK IPredjelo: Aromatizirani roastbeef na podlozi od rikole
    Glavno jelo: Bbq rebarca s krumpirićima i coleslaw salatom
    Desert: Cheesecake

    JELOVNIK II

    Predjelo: Cesar salata s kozicama
    Glavno jelo: File tune sa rižotom od šafrana
    Desert: Čokoladna rapsodija

    JELOVNIK III

    Predjelo: Tartarski biftek
    Glavno jelo: File pilećeg zabatka u kurkumi sa kremom od slanutka i pečenom breskvom
    Desert: Ferrero rocher torta

    Aperitiv

  32. Restoran Trattoria Fellini & Pag
    Adresa: Savska 90, 10000 Zagreb
    Telefon za rezervacije: 01/5802 402

    JELOVNIK I – Mesni jelovnikPredjelo: Punjeni ravioli s umakom Siciliana
    Glavno jelo: Lungić pohan u parmezanu, s pršutom i mozzarellom na podlozi od šarene riže
    Desert: Kolač od datulja s preljevom od šumskog voća

    JELOVNIK II – Riblji jelovnik

    Predjelo: Rižoto od kozica s pestom od bosiljka
    Glavno jelo: Marinirana grillana hobotnica na pjenici od krumpira u mediteranskim travama
    Desert: Panna cotta

    JELOVNIK III – Vege jelovnik

    Predjelo: Pohana mozzarella na podlozi od rikole i cherry rajčice
    Glavno jelo: Penne alla Padre
    Desert: Vege desert

  33. Restoran V Starem Melinu
    Adresa: Junkovićev put 2B, 10000 Zagreb
    Telefon za rezervacije: 01/ 3463 132

    JELOVNIK I  MesniPredjelo: Zeleni rezanci s divljači u umaku od raznih gljiva
    Glavno jelo: Rolani kare punjen sezonskim povrćem u pikantnom lovačkom umaku omotan pancetom s domaćim kroketima
    Desert: Domaća štrudla od jabuka s umakom od vanilije

    JELOVNIK II  Riblji

    Predjelo: Šarena riblja salata na podlozi od rikole
    Glavno jelo: File brancina ili orade na podlozi od šalše s palentom i carskim povrćem
    Desert: Čokoladna torta

    JELOVNIK III  Vegetarijanski

    Predjelo: Krem juha od buče
    Glavno jelo: Odrezak od soje sa šarenim rižotom u umaku Remoulade
    Desert: Tiramisu

    Čaša vina

  34. Restoran Vallis
    Adresa: Bistrička 9/1, Sesvete
    Telefon za rezervacije:01/ 2063 641

    PREDJELO1. Goveđa juha s domaćim rezancima
    2. Domaći uštipci s kajmakom3
    3. Hobotnica na salatu na podlozi od rukole

    GLAVNO JELO

    1. Teletina ispod peke s prilogom
    2. Punjeni svinjski lungić umotan u pancetu na povrću i domaćim policama
    3. Kremasti rižoto s blitvom i kozicama

    DESERT

    1. Palačinke „Vallis“
    2. Čokoladna torta
    3. Dalmatinska rožata

    Čaša vina

  35. Restoran Waves Denim Bar
    Adresa: Mesnička 6, 10000 Zagreb
    Telefon za rezervacije: 01/ 4833 380

    JELOVNIK I – BosnaPredjelo: Begova čorba – gusta juha od piletine i povrća
    Glavno jelo: Sarajevske klepe – domaće tijesto punjeno junećim mesom s preljevom od jogurta i začina
    Desert: Tufahije – jabuke kuhane u sirupu i punjene orasima

    JELOVNIK II – Baranja

    Predjelo: Baranjska plata – razni slavonski naresci, svježi sir i vrhnje, namaz od čvaraka
    Glavno jelo: Baranjski fiš paprikaš sa širokim rezancima – razna riječna riba u umaku od korjenastog povrća, luka i mljevene paprike
    Desert: Zapečene šokačke palačinke – palačinke punjene nadjevom od oraha, grožđica i meda zapečene u vrhnju

    JELOVNIK III – Slovenija

    Predjelo: Juha od gljiva na Pohorski način – juha od raznih gljiva s pancetom, ječmenom kašom, krumpirom i vinom
    Glavno jelo: Divljač na slovenski način – razna divljač (srna, vepar) u umaku od vina, rajčica, raznih začina i kiselog vrhnja sa heljdinim žgancima
    Desert: Šnenokle – bjelanjci kuhani u mlijeku preliveni kremom od žutanjaka

  36. Restoran Zlatna Azija
    Adresa: Radnička cesta 50, Green Gold Centar II kat, Zagreb
    Telefon za rezervacije: 01 / 6055 318

    PREDJELO1. Proljetna rolica
    2. Kiselo – ljuta juha
    3. Sushi Mix

    GLAVNO JELO

    1. Hrskavo pečena patka, rezanci
    2.Mongolsko meso, riža
    3. Riba na grillu s crvenim Thai curry-em i kokosovim mlijekom /ljuto/ + riža

    DESERT

    1. Pohani sladoled
    2.Voćni tapioka puding
    3. Pohana banana

    Čaša vina

Oznake: