Odosmo i mi u bijeli svijet ali samo virtualno :-)
Potražite nas na novoj međunarodnoj adresi: www.divan.fyi
Sve što tražite od sada je brže, bolje i preglednije!
Pronađite svoje mjesto! Na DiVanu ima mjesta za sve ;-)

Divan.hr

Infopult

nesvrstani 2

Za manje od dva tjedna: Nova velika stvar u gradu

U svibnju ove godine u Laubi će se po prvi put održati umjetnička konvencija pod nazivom Nesvrstani – tjedan za ljude i umjetnost. Bit će to izravan susret galerista, umjetnika, kustosa, kolekcionara i publike na kojem će 12 nezavisnih galerija i umjetničkih inicijativa izložiti na prodaju selekciju djela eminentnih hrvatskih umjetnika.

Nesvrstani akteri konvencije su brojna glasna imena kulturne i umjetničke scene.

U sklopu izlagačkog programa predstavit će se:
Atelieri Žitnjak / Galerija Žitnjak, Galerija Beck. Galerija Kranjčar, Greta, Zen Contemporary Art Gallery, Lauba – kuća za ljude i umjetnost, Oris – Kuća arhitekture, Galerija Poola, Galerija 90-60-90, Medika / Galerija Siva, Galerija 3.14, Galerija Tutnplok

Uz galerijsku ponudu, svi oni željni prisvajanja komada umjetnosti bit će u prilici kupiti izložene radove mladih umjetnika.

U popratnom programu održat će se i okrugli stolovi te predavanja uglednih domaćih i stranih predavača koji će nam dati odgovore na pitanja “Tko nam to educira likovne kritičare?” Ili “Kako razgovarati o umjetnosti i ispasti jako pametan?”.

Jedna od faca suvremene svjetske umjetnosti – Plamen Dejanoff, govorit će o svom novom projektu u nastajanju zajedno s direktorom bečke Kunsthalle, The Bronze House u Sofiji.

U dvorištu Laube posjetitelje očekuju kreativne radionice za djecu i mlade te filmski program u suradnji s Motovun Film Festivalom.

Isto tako, u Zagrebu će po prvi puta publici biti prikazan film s posebno skladanom glazbom za tu priliku i izvedbom uživo koju predvode Mr.Lee i IvaneSky (Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević). Riječ je o glazbi za film „Tuvalu“, njemačkog redatelja Veita Helmera.

Valentino Bošković…neće doći. Ali nam se ovom prilikom obraća iz svemira šaljući nam svoju marsovsku poslanicu koju će možda pročitati Boris Jokić. A možda nam šalje i neku novu stvar.

Svjedočit ćemo i projektu Bojana Gagića i Miodraga Gladovića pod nazivom LIGHTUNE.G, koji se temelji na konverziji svjetla iz svjetlosnih objekata u tonske slike korištenjem fotoelektričnog efekta.

Publiku očekuje i nastup Mayalesa!

U ostatku zabavnog programa nastupit će svima dobro znani DJ-i: Bocca Soffistifunk, Maminho, Dino i još neki.

U dvorištu Laube, u vrijeme trajanja Tjedna za ljude i umjetnost nastajat će street art radovi nekih od najznačajnijih imena hrvatske street art scene, Lonac, Chez, Mane Mei, Miron Milić, Modul8 i Sarme.

Oznake: