Odosmo i mi u bijeli svijet ali samo virtualno :-)
Potražite nas na novoj međunarodnoj adresi: www.divan.fyi
Sve što tražite od sada je brže, bolje i preglednije!
Pronađite svoje mjesto! Na DiVanu ima mjesta za sve ;-)

Divan.hr

Infopult

radionica

Medika nudi kul radionice

Autonomni kulturni centar u ovom tjednu pripremio je edukativni program kroz radionice pisanja bloga i  programiranja!

Attackova blogerska radionica počinje s realizacijom 23. siječnja, a prijave su otvorene zaključno s 21. siječnjem ispunjavanjem upitnika na linku: https://goo.gl/hAxDEV. Radionica programiranja pod nazivom Waiting to Work: Work work work work work, održat će se u četvrtak 18. siječnja u Hacklabu01 s početkom u 19 sati. Radionica se u potpunosti odvija na engleskom jeziku.

Svi programi su besplatni.

ATTACK MEDIA NO 3: ATTACKOVA BLOGERSKA RADIONICA

blog

Attackova blogerska radionica odvija se kroz ciklus edukativnog programa za mlade Attack Media. Radionica realizirana u partnerstvu Autonomnog kulturnog centra i Biro radost, odvijat će se kroz naredna tri tjedna, s početkom od 23.siječnja,  svaki utorak i četvrtak od 18:00 do 20:30 sati.  

Sudionici/ce  radionica će tijekom edukacija postaviti blog koji će pokrivati kulturne zanimljivosti prema njihovom odabiru. Uz kreiranje vizualnih i tekstualnih sadržaja bloga u sklopu radionice radit će se na osmišljavanju i provođenju komunikacijske strategije za njegovu promociju na društvenim mrežama i u medijima. Stil i teme bloga osmislit će sami polaznici/ce  uz vodstvo voditelja radionica. Uz prisustvovanje na radionicama od polaznika se očekuje i samostalni rad.

Radionice će se održavati utorkom i četvrtkom, od 23.siječnja, od 18 do 20.30 u prostoru Hacklab 01

Edukacije su besplatne za mlade od 16 do 30 godina.

Stariji od 30 godina mogu sudjelovati u radionicama uz plaćanje participacije u iznosu od 200 kuna po radionici, odnosno u iznosu od 800 kuna za paket od pet edukacija.

Za prijavu je potrebnu u potpunosti ispuniti prijavnicu koja se nalazi na linku: https://goo.gl/hAxDEV, najkasnije do 21. siječnja.

Nepotpune prijavnice se neće uzimati u obzir. Prioritet pri upisu imaju oni polaznici koji se ranije prijave.

Sve upite u vezi održavanja radionice možete poslati na akc.attack@gmail.com

RADIONICA: WAITING TO WORK: WORK WORK WORK WORK WORK

programiranje

U ranim danima računarstva, trepćuća svjetla malih žaruljica indicirala su rad računala: procesuiralo je instrukcije i pristupalo lokacijama u memoriji. Prije toga kao kodovi za pokretanje programa i prikazivanje rezultata služile su kartice s probušenim rupama. Prikaz računalnog rada postepeno je evoluirao u prve pokretne digitalne slike koje su treperile na ekranu od fosfora i stakla računala zvanog Baby. Ove pokretne slike bile su uzorci ritmički treperećih piksela koji su na ekranu prikazivali sadržaj Babyeve memorije dok je ono pokretalo program. Ostalo je povijest.

Ovu je radionicu inicirao umjetnik Enoch Cheng, a sastoji se od jednostavnog zadatka: programirati i prikazati rad računala. Enoch Cheng je umjetnik koji se bavi pokretnom slikom, instalacijama, kuriranjem, plesom, organizacijom događanja, kazalištem i performansom. Trenutno je na umjetničkoj rezidenciji u MSU u organizaciji POGONA – zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade.

Radionica se odvija na engleskom jeziku, 18. siječnja od 19 sati u prostoru Hacklab01