Odosmo i mi u bijeli svijet ali samo virtualno :-)
Potražite nas na novoj međunarodnoj adresi: www.divan.fyi
Sve što tražite od sada je brže, bolje i preglednije!
Pronađite svoje mjesto! Na DiVanu ima mjesta za sve ;-)

Divan.hr

Infopult

image

Mislite li da Zagreb ima dovoljno LGBTQ friendly mjesta?

LGBTQ friendly politika izuzetno  je važna kod predstavljanja gastronomskih mjesta jer sve više turista traži lokacije koje zastupaju feminističke i LGBTQ vrijednosti. Mislite li da ih Zagreb ima dovoljno?

Preporučila: Emily Ema Sedlar

Imati mjesta za izlaske gdje se poštuju prava manjinskih društvenih skupina vrlo je važno, posebno kada se promoviraju za njih važni događaji, poput Zagreb Pridea, Human Rights Film Festivala, Festivala tolerancije i sličnih. Iako mnogi ne znaju da postoje mjesta koja u sklopu svojih gastronomskih i turističkih vrijednosti promoviraju takve manifestacije, vrijeme je da ih napokon otkrijete.

  1. Kino Europa

Osim što je kino Europa poznato po svojemu nevjerojatno bogatom promicanju filmske edukacije, ono također sudjeluje i u nizu događaja koja promiču LGBTQ prava i kulturu, poput Human Rights Film Festivala te Festivala tolerancije gdje intenzivno prikazuju važne međunarodne filmove. Upravo na njihove filmske festivale koji se održavaju gotovo na mjesečnoj bazi možete susresti niz mladih studenata koji neumorno traže nove događaje i tribine. Tako je kino Europa ugostilo neke od danas najvažnijih mislioca i umjetnika, poput Slavoja Žižeka, Amosa Oza, Terryja Eagletona i Tariqa Alija.

  1. Rush bar

Iako se svi sjećaju staroga Rusha u Amruševoj ulici, to ne znači da je onaj na novoj lokaciji manje zabavan, jer se u njegovom kalendaru uvijek nalazi niz novih uzbudljivih događaja. Na repertoaru možete naći izvrsne nastupe poznatih drag umjetnika, poput Moonija, Dita von Billa, Albertina i ostalih. Tome pridodajte mogućnost za ludo razgibavanje na plesnom podiju i imate dobitnu kombinaciju za nezaboravnu večer.

  1. Kulturni centar Mama

Kulturni centar Mama poznat je po tome što je jedan od njegovih projekata Human Rights Film Festival, u kojem se spajaju važnost umjetnosti i aktivizma prema mlađoj publici. Ako volite otkriti mjesta koja pružaju nove spoznaje u sferi umjetnosti, medijskoj teoriji, filozofiji, filmu ili sličnome, onda ih svakako preporučujemo. Sljedeće događanje na njihovom repertoaru jest Human Rights Film Festival koji donosi obećavajuće filmske programe!

  1. Kolaž

Svi pričaju kako se (po danu) Kolaž čini kao običan kafić koji poslužuje ukusnu kavu poslovnim ljudima i svim prolaznicima. Međutim, prema opisima mnogih, po noći se Kolaž pretvara u fascinantno boemsko mjesto koje prihvaća ljude različitih društvenih orijentacija. Pritom se puštaju različiti glazbeni žanrovi – od indie rocka do neobične kombinacije popa i electro disca, ali i synthi-popa. Jedno od popularnijih događanja koji se ondje održavaju je David Bowie Dress Code Party kada se posjetitelji oblače u nezaboravne outifte poznatog pjevača!

  1. Akc Medika

AKC Medika u zadnje vrijeme ima vrlo pozitivnu reputaciju zbog svojih pozitivnih vrijednosti u društvu. Ako tražite mjesta na kojima možete otkriti nove umjetnike koji se bave važnim društvenim pitanjima u sklopu svojih umjetničkih radova, na pravom ste mjestu. Njihova su svakodnevica punk-rock i metal koncerti. S druge strane, nisu im strane niti izložbe, kazališne predstave i – noći poezije.

  1. Funk

Mali klub Funk smješten u ‘Tkalči’ postao je popularna destinacija gdje od srijede do subote možete plesati do kasnih večernjih sati. Uz prizemlje i podrum, nedavno su napravili još jedan kat, te se kontinuirano šire i redovito organiziraju zabavne i kulturne događaje. Ljudi koji dolaze u Funk su oni koji prate i DJ scenu u Hrvatskoj. No, i za one koji bi se voljeli više upoznati s DJ kulturom preporučujemo ugodno đuskanje u Funku.