Odosmo i mi u bijeli svijet ali samo virtualno :-)
Potražite nas na novoj međunarodnoj adresi: www.divan.fyi
Sve što tražite od sada je brže, bolje i preglednije!
Pronađite svoje mjesto! Na DiVanu ima mjesta za sve ;-)

Divan.hr

Infopult

amelie2

Najslađa slastičarnica: “Radije biramo svježe, nego raznoliko!”

Tražite slastičarnicu u kojoj možete okušati omiljene, slasne i delikatesne kolače brižno stvorene s preciznošću i ljubavlju? Amélie je slastičarnica koja po uzoru slavnih francuskih receptura stvara tu neodoljivu kombinaciju!

Divanila: Emily Ema Sedlar

Bez obzira na to jeste li ljubitelji slatkoga, slanoga ili pak tražite poklon prijatelju u obliku slastica, Amélie ima sve ponude! Poznata po romantičnoj lokaciji (s pogledom na katedralu) u staroj Vlaškoj, Amélie je slastičarnica u koju rado dolazi i mlađa i starija generacija isprobati svoje slasne favorite: od finih bogatih čokoladnih torta do zdravog francuskoog quichea s povrćem. Tijekom božićnih i uskrsnih praznika, prepoznatljivi su po svojim ukrašenim kolačima koji se uvijek brzo rasprodaju. U razgovoru s vlasnicom Žakline Troskot, otkrili smo nešto više o tim posebnim kolačima.

  1. Poznati ste kao mala slastičarnica čiji kolači mnogima ostaju u lijepom sjećanju, poput čokoladne mousse torte koja se doslovce topi u ustima! Koji su kolači danas posebno omiljeni među kupcima?

U sve tri naše poslovnice, Amélie torta je uvijek broj jedan, mada uvijek imamo i sezonske kolače koji su u tom trenutku jako popularni, kao trenutno naše kesten kocke.

  1. Nisam znala da neke sastojke nabavljate iz drugih zemalja, poput pistacija koji dolazi iz Beča i bademovog brašna za macarone koje je iz Francuske. Zašto baš ta odluka?

Nismo u Hrvatskoj našli zadovoljavajuću kvalitetu i cijenu, pa smo neke proizvode, poput gore navedenih, morali potražiti izvan Hrvatske

  1. Iako ste vrlo uspješni, sigurno imate neke izazove zbog velike konkurencije. Možete li navesti nekoliko izazova s kojima ste se trebali suočiti u zadnjih nekoliko mjeseci?

Naš najveći izazov trenutno je pronalazak kvalitetnog kadra za raditi, pa se i ne stignemo puno baviti konkurencijom, jer svi imamo iste probleme. Konkurencije ima u svakom poslu pa tako i u našem. Slastičarstvo je trenutno popularna grana i mnogi se upuštaju u taj posao, netko opstane na tržištu, a netko nažalost ne. Mi gradimo svoju priču i previše se ne obaziremo na konkurenciju. Imam izvrsne odnose s mnogim vlasnicima slastičarnica u Hrvatskoj tako da na njih ne gledam u tom kontekstu. Svima uvijek želim sve najbolje i rado pomognem ako što mogu, kao i oni meni.

  1. Hrvatska je poznata po svojim slasticama, ali i po velikim lancima slastičarnica, poput Vinceka i Kraša. Je li Vas bilo strah otvoriti slastičarnicu?

Mi svakodnevno imamo oko 20 različitih slastica u ponudi, što i nije tako malo. Mislim da je našim gostima važnije da su proizvodi kvalitetni i svježi nego da imamo 50 različitih vrsta. Nikada nisam o tome razmišljala u tom kontekstu niti se na taj način uspoređivala s drugim slastičarnicama. Jednostavno sam od početka gradila svoju priču sukladno svojoj viziji.

  1. Imate i fine božićne kolačiće. Kako se pripremaju?

Mi sve naše kolače, pa tako i božićne radimo kao što ih pravim sebi doma, samo što ih količinski radimo više. Uvijek je najvažnija dobra organizacija i odličan tim koji stoji iza mene, a onda i pripreme idu po planu. Naravno da je božićno vrijeme za nas dosta izazovno što se tiče posla, ali kao što sam već navela – uz odličan tim sve na kraju uspijemo odraditi.

  1. Imate na svim mogućim turističkim stranicama visoke preporuke. Kakav je to osjećaj?

Uvijek čovjeka veseli kada dobijete potvrdu svoga rada i truda. Na jednu stranu ti je jako drago da i drugi prepoznaju kvalitetu proizvoda, na drugu stranu je i velika odgovornost da nastavimo tim putem te postanemo još i bolji. Od toga ne bježimo i stalno se trudimo  našim gostima ponuditi nešto novo što će im zasladiti dolazak k nama.

Oznake: