Odosmo i mi u bijeli svijet ali samo virtualno :-)
Potražite nas na novoj međunarodnoj adresi: www.divan.fyi
Sve što tražite od sada je brže, bolje i preglednije!
Pronađite svoje mjesto! Na DiVanu ima mjesta za sve ;-)

Divan.hr

Infopult

pool party swanky

Nekad tvornica tekstila, a danas popularno odredište za mlade

Sigurno ste tip osobe kojoj se stil kafića mora usuglasiti s egom i karakterom, zar ne? Znamo… neprestano žudite za kafićima koji će vas  iznenaditi bogatim ponudama koktela s neobičnim imenima i okusima. Našli smo to mjesto za vas. Tri riječi. Swanky Monkey Garden!

Divanila: Emily Ema Sedlar

Nitko ne bi rekao da se na samom početku bučne i krcate Ilice nalazi jedan od najposjećenijih i najomiljenijih kafića među domaćima i turistima, a on je, sigurno ste čuli za njega, Swanky Monkey Garden. Smješten je u Ilici 50, na lokaciji za koju bi posjetitelji teško mogli pomisliti kako se ondje prije mnogo godina nalazila tvornica za bojanje tekstila. Vlasnici lokala uredili su kafić u kombinaciji vintage i hipijevskog stila, pa se tamo mogu naći šarene stolice, stolove i zidovi. Osim Swanky Monkey Gardena, ondje se nalazi i Swanky Mint Hostel, šarmantno i tematski uređen, a gdje su primjerice neke sobe poznate pod imenima Dungeon, Expedit i Garden Party. A što se tiče nekih poznatih događaja, ljeti su prepoznatljivi po svojim jedinstvenim Pool partijima koje rijetko tko propušta! Više o samoj funkciji hostela i kafića saznali smo od organizatorice Miriam Younis.

  1. Jedan ste od najuspješnijih kafića u centru Zagreba, o Vama pozitivno pričaju ne samo domaći gosti, nego i mnogo stranaca. Kako sve to komentirate? Jeste li iznenađeni  takvim reakcijama?

Jako nam je drago što Zagrepčani, ali i strani gosti vole naš Swanky! Moramo priznati da nismo očekivali ovoliko pozitivnih reakcija i popularnost, ali kada uzmemo u obzir da iza svega toga stoje naporan trud i rad svih članova našeg tima, nismo jako iznenađeni. Pozitivne reakcije nas potiču da se i dalje trudimo pružiti najbolje našim gostima i da svaki put imamo “nešto novo” što im možemo ponuditi.

  1. Odlučili ste da ćete se orijentirati ne samo na ugostiteljstvo, nego i turizmu te hotelijerstvo. To je vrlo hrabra i rizična odluka. Jeste li se bojali da vam poslovanje neće uspjeti s obzirom na veliku konkurenciju koju ima naša metropola?

 Priča sa Swankyjem je malo drugačija, zapravo. Prvo je otvoren hostel Swanky Mint u sklopu kojeg je bio mali hostelski bar. Kako je poslovanje hostela raslo, rodila se priča Swanky Monkey Gardena. 2013. godine je otvoren hostel s ciljem da stvorimo mjesto u kojem noćenje nije samo noćenje već pravo iskustvo. Bar je otvoren kao mjesto u kojem će se gosti hostela družiti, upoznavati, stjecati nova prijateljstva i stvarati lijepe uspomene. Pri tome smo se uvijek trudili da i mi, kao njihovi domaćini, budemo sastavni dio tog povezivanja i novih iskustva te i dalje inzistiramo na tome. Lokalci su polako počeli otkrivati internacionalnu i prijateljsku vibru, a i dobru ponudu pića te je sve više lokalaca počelo dolaziti. Nakon nekog vremena i mi smo sve više truda ulagali u razne programe kojima smo animirali naše goste hostela, ali i nove goste – “lokalce”. I tako, nakon nekoliko godina i puno uloženog truda, od “malog bara” postali smo “veliki bar”.

  1. Mnogi nisu svjesni kako imate Swanky Travel s kojim redovito vodite Vaše goste na turističke ture po gradu i po nepoznatim draguljima grada ali i ostalim mjestima, poput Plitvica. Po čemu je Swanky Travel drugačiji od ostalih turističkih agencija koje organiziraju izlete?

Swanky Travel je agencija prvenstveno posvećena pružanju pravog lokalnog doživljaja Zagreb, ali i Hrvatske. Naši vodiči stvaraju ture i izlete prilagođene željama gostiju kombinirajući popularne lokacije i priče s potpuno nepoznatima mjestima i činjenicama. Posebno se možemo pohvaliti projektom Destination Urban koji kroz izlete gostima otkriva napuštenu Hrvatsku baštinu, obilazeći mjesta za koja ne znaju čak ni lokalci. Baziranje na malim i individualnim grupama omogućava nam vrlo privatan i kvalitetan pristup te gostima daje mogućnost da „iskoriste“ znanje i iskustvo vodiča u najboljem smislu. Strast prema ovom poslu je vrlo bitan čimbenik, a vodič mora biti istovremeno pripovjedač, komičar, domaćin i prijatelj.

  1. Kakvi su bili komentari na izlete koje ste organizirali, te jeste li otkrili novo mjesto koja će se još više svidjeti mlađim osobama?

S komentarima i recenzijama, kako usmenim tako i pisanim smo iznimno zadovoljni i zapravo vrlo ponosni kad dobijemo povratnu informaciju da su gosti bili oduševljeni. Vrlo često se gosti nakon ture ili izleta ostanu neformalno družiti s našim vodičima što je definitivno pokazatelj da su se zabavili i uživali. Sve češće nam se događa da se pojavi gost koji je preporuku dobio od prijatelja ili člana obitelji te čak traži istog vodiča. Što se tiče novih zanimljivih mjesta – ona se redovito otkrivaju i postaju sastavni dio naše ponude.

  1. Poznati ste po tome da redovito dajete turistima piće dobrodošlice. Kakav to efekt ima na goste?

Welcome drink je sastavni dio svakog check-ina, a prakticiramo ga s namjerom da se gosti upoznaju s našim timom. Uvijek se najbolje povezati s gostima na malo opušteniji način.

  1. Imate vrlo neobične, ali veoma simpatične i drugačije festivale, poput Art of Gin Festivala. Kako to da ste se odlučili za tako nešto?

Trudimo se imati različit program, a ujedno pratiti i postavljati trendove. S obzirom na veliku popularnost gina u Hrvatskoj, raznovrsna ponuda gin mikseva i koktela na bazi gina je pun pogodak. Ovo je već drugi Art of Gin festival koji smo organizirali u suradnji s našim partnerima G3 Spirits kako bi se širila priča Hendricks gina i kada uzmemo u obzir popularnost eventa, mislimo da će ih biti još.

  1. Mnoge bi iznenadilo kako imate i pub kvizove, te da imate vrlo kreativna imena za njih, poput Unconventional Pub Kviz. Kakav je odaziv na kvizove s obzirom da postoji niz kafića kojeiorganiziraju slična događanja?

Ima puno pub quiz evenata u Zagrebu, a event s fora imenom i sadržajem se uvijek primijeti.  Ono što je specifično kod Unconventional Pub Quiz je to da je isključivo na engleskom jeziku jer imamo mnogo gostiju koji nisu iz Hrvatske, a žele sudjelovati u interaktivnim sadržajima poput kvizova znanja. To nam pomaže održavati internacionalnu vibru hostelskog bara kako bismo i dalje imali taj “social” efekt koji hostel nosi u sebi.

  1. Imate prekrasnu zimsku i ljetnu terasu. Jeste li razmišljali o tome da tu napravite nešto novo, primjerice filmske projekcije s tematikom zabave?

Za vrijeme ljetnih mjeseci već smo imali zanimljivu suradnju s Animafestom u sklopu kojeg su održavane projekcije filmova na našoj Ciglenoj terasi, ali takvih stvari nikad dosta. Ako imate kakvu ideju za suradnju, tu smo.

Oznake: ,