Odosmo i mi u bijeli svijet ali samo virtualno :-)
Potražite nas na novoj međunarodnoj adresi: www.divan.fyi
Sve što tražite od sada je brže, bolje i preglednije!
Pronađite svoje mjesto! Na DiVanu ima mjesta za sve ;-)

Divan.hr

Infopult

bubbles

Ove festivale ne planiramo propustiti

Od festivala do festivala! Bilo da su filmski, glazbeni, kazališni ili neki četvrti, rado se na njima okupljamo. A do kraja godine su još puna dva mjeseca. Idemo vidjeti koji nas festivali očekuju u mjesecu studenom

Preporučila: Emily Ema Sedlar

Ove smo godine imali raznoliki sadržaj mnogih festivala koji su se odvijali u Zagrebu- od Animafesta do Jewish Film Festivala, pa čak i Subversive Film Festivala gdje su organizatori ugostili brojne intelektualce današnjice! No, iako su mnogi već pogledali izvrsne domaće i strane filmove te poslušali edukativne tribine i predavanja, i u završnici godine održat će se sadržajno zanimljivi festivali.

1.Zagreb Film Festival
zff1
Jeste li znali da je Zagreb Film Festival ima popularne popratne programe? Primjerice, Moj Prvi Film donosi najprestižnije filmove svjetskih redatelja, dok Velikih 5 predstavlja nove filmove iz pet najvećih europskih kinematografije (Velika Britanija, Njemačka, Francuska, Italija i Španjolska). 16. izdanje Zagreb Film Festivala počinje 11. studenoga i trajat će sve do 16. studenoga. Tijekom Zagreb Film Festival, prikazivanja filmova najčešće se odvijaju u kinima Europa i Tuškanac, te MSU i F22- Nova akademijska scena. U programu će se predstaviti niz hrvatskih i međunarodnih filmova koji će sigurno biti  zanimljivi i zabavni kao i uvijek!

2. Human Rights Film Festival
Za sve one kojima interesi sežu u pitanja ljudskih prava i socijalne nepravde,  morat će posjetiti Human Rights Film Festival koja se inače odvija u prosincu svake godine. Osim što će biti prikazani zanimljivi dokumentarni, kratkometražni i dugometražni filmovi, organiziraju se mnoge tribine i koncerata u cilju da se publika podsjeti na neke ozbiljne suvremene društvene teme.

3. Pssst! Festival nijemog filma
Centar za kulturu Trešnjevka organizira ovaj originalni festival koji predstavlja niz zanimljivih „nijemih“ naslova. Ove će se godine festival odvijati od 8. studenoga do 10. studenoga. Oni koji još nisu čuli za ovaj  jedinstveni festival, svakako ga moraju  posjetiti! 

  1. Interliber, 38. Međunarodni sajam knjiga i učila

Jedan ste od onih  koji konstantno čita, čak i na predavanjima i u menzi kada solirate? Niste sami, jer  postoji festival koji je posvećen upravo vama! Interliber će se odvijati na zagrebačkom Velesajmu od 13. do 18. studenoga, te će se na njemu kao i uvijek predstavljati nove knjige i autori godine koji su ostavili veliki književni trag u 2018. Također, moći čete sudjelovati na nizu radionica i tribinama. Ako tražite hrvatskog Murakamija ili Coelha, otiđite i sami otkrijte omiljenoga autora.

  1. Cirque du Soleil/ Toruk- The First Flight

Sjećate li se kako nas je 2009. sve vizualno i glazbeno oduševio film Avatar? Iako Cirque du Soleil nije festival, nego gostovanje akrobatičke skupine, na svim međunarodnim portalima i listovima uvijek piše kako je to jedan od najiškčevivanijih događaja u određenoj zemlji, a tako je i u Hrvatskoj. Već od 7. prosinca, moći ćete pogledati magičnu predstavu po uzoru na film Avatar Jamesa Camerona, samo što se u predstavi događaji odvijaju nekoliko godina prije onih u filmu. Iako ‘festival’ traje samo dva dana, do 9. prosinca, vrijeme je da si kupite ulaznice i osigurate mjesto u jedinstvenom svijetu Avatara.

Oznake: