Odosmo i mi u bijeli svijet ali samo virtualno :-)
Potražite nas na novoj međunarodnoj adresi: www.divan.fyi
Sve što tražite od sada je brže, bolje i preglednije!
Pronađite svoje mjesto! Na DiVanu ima mjesta za sve ;-)

Divan.hr

Infopult

monroe

PIKTO galerija preselila s novim izložbama na privremenu lokaciju!

Galerija Pikto ovoga ljeta gostuje u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla u sklopu programa Ljeto u Tehničkom. Pikto u gostima naziv je serije od četiri pop up izložbe mladih hrvatskih umjetnika koje galerija Pikto predstavlja svakoga petka (29.06./ 06.07./ 13.07./ 20.07.). Izložbe ostaju otvorene od petka do nedjelje.
 
Program Pikto u gostima uključuje otvorenje izložbe i afterwork zabavu pod zvjezdanim nebom ljetnog vrta uz pomno odabranu muziku zagrebačkih DJ-a i vrhunske koktele. Idealan spoj umjetnosti i zabave za vruće ljetne večeri. Ljeto u Tehničkom otvoreno je 29.06. izložbom mladog zagrebačkog umjetnika Ivana Oštarčevića, a ostali umjetnici pozvani da izlažu su Mario Romoda, Nina Iris Bešlić, Adrian Drinceanu i Glitchboy 2000.
PIKTO u gostima naziv je serije izložbi suvremene umjetnosti koje će se održavati tijekom Ljeta u Tehničkom.

Hala V otvara vrata u petak u 17 h, dok se izložba otvara u 19 h.
Ulaz je beplatan.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

— Perspektive 2018. / Nina Iris Bešlić & Adrian Drinceanu
Nina Iris Bešlić i Adrian Drinceanu predstavljaju svoje radove
pod zajedničkim nazivom Perspektive objedinjujući kroz naziv izložbe različite poglede i značenja umjetničkog djela dva umjetnika. Dok Nina inspiraciju traži u svemirskim pojavama težeći duhovnom aspektu umjentičkog djela, Andrian zrcalima stvara izobličenu stvarnost kojom smo okruženi.

— Kozmolom / Cross Dissolve
Rad „Kozmolom – Cross Dissolve“ je interdisciplinaran rad koji spaja pjesništvo i vizualnu umjetnost kroz inovativne umjetničke pristupe inspirirajući se kozmičkim pojavama i tajnama svemira. On je znanstveno i duhovno putovanje kroz polje ideja. Instalacija Nine Iris Bešlić je direktan odgovor na knjigu „Kozmolom“ (Gorana Gatalice, pjesnika i fizičara). Iste teme i promišljanja u dva različita svijeta, u ovom slučaju poezije G.G. i objekata N.I.B. se na apstraktan i simboličan način pretapaju i kontrastiraju, spajaju i divergiraju, preslikavaju jedna u drugu i suprotstavljaju jedna drugoj čineći vizualno jedan rad.
Scene unutar kutija su foto-kolaži složeni u mrežu presjeka. Fotokolaži su prikazi kozmosa: galaktike Perzeida, Aldebarana, Kasiopeje, međuzvjezdane prašine i drugih svemirskih pojava. Slojevitost, prozirnost, fluidnost, lakoća, su neki od elemenata u prikazima scena. Integracijom ogledala na otvor kutije scene se umnažaju, lome, presijecaju, stapaju jedna u drugu, ponavljajući se u matematičkom pravilnom nizu. Ogledala lome prikaze svemira i pretvaraju ga tek u znak, svode ga u jedinstvo u kojem se spajaju dva aspekta naših života; duhovni i fizički (realnih).

Nina Iris Beshlich
(Izložba je sufinancirana sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske)

— Adrian Drinceanu / Odrazi
Izložba „Odrazi“ obuhvaća radove predstavljene u obliku instalacija i slika, povezanih zajedničkim konceptom. Predmeti su izrađeni od drveta i zrcala koja su rezana u različitim definiranim oblicima te slagana u kompoziciju, predstavljajući u konačnici trodimenzionalan objekt. Svrha zrcalne instalacije leži u hvatanju same biti okoline i nepredvidivom izobličavanju iste, time stvarajući nadrealni prizor. S obzirom da predmet predstavlja rezultat precizne kompozicije, on djeluje u svojstvu okvira za reflektirano okruženje, svojim odlikama mijenjajući okolni ‘scenarij’ ovisno o perspektivi iz koje je predmet promatran. Takav fenomen postaje inspiracija za slike kao drugi element izložbe, koje prikazuju izobličenu realnost.

Oznake: