Odosmo i mi u bijeli svijet ali samo virtualno :-)
Potražite nas na novoj međunarodnoj adresi: www.divan.fyi
Sve što tražite od sada je brže, bolje i preglednije!
Pronađite svoje mjesto! Na DiVanu ima mjesta za sve ;-)

Divan.hr

Infopult

bajaga-i-instruktori

Posebno izdanje najvećeg domaćeg dvoranskog koncerta

Dvanaesti Pozitivan koncert – po prvi put će u povijesti na istu pozornicu dovesti Josipu Lisac, Bajagu, Rundeka i Luce. Posebno izdanje najvećeg domaćeg dvoranskog koncerta održat će se u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova u petak, 2. prosinca.

Kroz dosadašnjih jedanaest izdanja neka od glavnih karakteristika Pozitivnog koncerta su konstantne promjene, razvijanje i spajanje generacija. Od prve svirke 2005. u Tvornici kulture Pozitivac se mjenjao, kako po broju bendova, tako i po mjestu odražavanja i trajanju. Od klupskog koncerta narastao je do dvodnevnog dvoranskog događanja, a u svojoj dvanaestoj godini predstavlja line up koji je pomalo iznenađujuć, ali u svojoj osnovi izuzetno logičan.

Iznenađujuća je i činjenica da Josipa Lisac, Bajaga i Instruktori, Rundek sa svojim Cargo Triom i Luce nikad nisu zajedno nastupali na jednom koncertu. Već inicijalan upit izuzetno dobro je prihvaćen od svih izvođača, a koliko je ideja na mjestu govori i činjenica da su prve reakcije publike mahom bile oduševljavajuće, dok se ulaznice prodaju bolje nego prethodnih godina.

Darko Rundek, Isabel i Duco Vranić iza sebe također imaju radno i uspješno ljeto, a spremno su se odazvali pozivu za svirku u Domu sportova: Počašćeni smo pozivom da sviramo na “Pozitivcu” i doprinesemo obilježavanju Svjetskog dana borbe protiv AIDSa i prenošenju poruke odgovornosti i sućuti koju on nosi. Veselimo se što ćemo dijeliti scenu sa Josipom, Bajagom i Luce.Nek i ovaj, dvanaesti Pozitivni festival, prijetnji SIDe odgovori slavljem radosti življenja!”

Ovog prosinca po prvi put ću Koncert posvećen Karlu Metikošu spojiti s još jednim velikim glazbenim događajem, Pozitivnim koncertom. Ovog ljeta sam dosta nastupala i neki od najdojmljivijih nastupa bili su na Exit Festivalu i Ferragosto Jamu, pred većinski mladom publikom koja je znala sve pjesme i stvorila pravu ludnicu od atmosfere. Isti plan je i za Pozitivan koncert – pokazati ću poštovanje i prema mlađim generacijama i pokušati ih šarmirati Karlovom glazbom. Upravo on je bio osoba koja je donijela rock’n’roll na ove prostore još u 50-tima i 60-tima. Njegov nov i uzbudljiv zvuk mladi su masovno slijedili i puno toga što se događalo kasnije i događa se danas kreće od Karlove glazbe i njegovog svjetonazora. Uz sve, u Domu sportova ću po prvi put na jednom koncertu nastupati s Bajagom, Rundekom i Luce. Bit će to uistinu poseban Pozitivan koncert.” – tim riječima je naša najveća glazbena umjetnica najavila svoje premijerni nastup na Pozitivcu. Nadolazeće subote, 5. studenog očekuje je koncert za Dan grada Koprivnice koji je zbog ogromnog interesa prebačen u dvoranu gimnazije Fran Galović, a 12. studenog nastupa na RetrOpatiskom festivalu.

Tradicionalno organiziran od HUHIV-a i Los Angeles Agencije uz Svjetski dan AIDSa, sa snažnom edukativnom porukom, Pozitivan koncert i ove će godine uz izrazito povoljne cijene ulaznica isporučiti program u trajanju od gotovo 5 sati.

Ulaznice

Cijena ulaznice iznosi 80 kn do 1. prosinca te 90 kn na dan održavanja koncerta, 2. prosinca

Službena prodajna mjesta

  • Dirty old shop, Tratinska 18

  • Rockmark, Berislavićeva 13

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1

  • Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr

Oznake: , , , ,