Odosmo i mi u bijeli svijet ali samo virtualno :-)
Potražite nas na novoj međunarodnoj adresi: www.divan.fyi
Sve što tražite od sada je brže, bolje i preglednije!
Pronađite svoje mjesto! Na DiVanu ima mjesta za sve ;-)

Divan.hr

Infopult

umjetnost

Prijavi se za posjet ateljeima umjetnika!

ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti sredinom lipnja (od 11. do 17. lipnja)  organizira Tjedan primijenjenih umjetnosti , godišnju manifestaciju pokrenutu 2016. godine sa željom da se rad primijenjenih umjetnika približi najširoj javnosti. Publika posjećuje umjetnike u njihovim ateljeima i radnim prostorima i tako se upoznaje s načinom njihova rada, tehnikama i materijalima kojima se služe. Neki autori priređuju kratka predstavljanja ili radionice za publiku, a drugi predstavljaju šire okruženje u kojem djeluju, suradnike, partnere, te i na taj način rasvjetljuju prirodu svog posla.

Od 11. do 17. lipnja u Zagrebu, Varaždinu, Rijeci, Jakovlju i Visu primijenjeni će umjetnici otvoriti svoje ateljee i radne prostore posjetiteljima te predstaviti svoj rad. Svi su programi besplatni no za veći se dio programa zbog ograničenog broja posjetitelja/polaznika potrebno prethodno prijaviti voditelju programa. Prijave su otvorene do ispunjenja mjesta!

Program se realizira uz financijsku potporu Grada Zagreba i Grada Rijeke. Dio programa u Rijeci realizira se u partnerstvu s HDLU Rijeka.

U programu sudjeluju:

U Zagrebu: Petra Podnarčuk i Zdravka Radić (oblikovanje umjetničkog nakita), Marina Tudjina Badurina (keramika), Željko Koprolčec (fotografija), Ines Zrnc Gregorina (modni dizajn)

U Varaždinu i okolici: Danijela Pičuljan (keramika), Suzane Bernat (ilustracija), Carmen Bačura Potočić s Matejom Rusak  i Ivanom Stepan Kauzlarić (litografija), Vesna Pleše i Lila Herceg (ručno tkanje), Sanja Pribić (ilustracija), Margareta Peršić (lutke), Carlos Ignacio Bellante (epoxy nakit), Živko Toplak (Varaždinski građanski vrt). U subotu, 16. lipnja članice ULUPUH-ove Sekcije za keramiku, staklo i porculan  (Snježana Pokos Vujec, Lidia Kamber Boševski i Danijela Pičuljan) spaliti će veliku keramičku skulpturu u dvorištu palače Sermage – u 19 sati  peć će se otvoriti otvara i publici predstaviti usijana skulptura. Uz svečano otvaranje peći predviđen je atraktivni multimedijalni program i koncert studenata muzičke akademije.

U Rijeci i okolici: Boris Roce (keramika), Izabela Peculić Stančić (3D čestitke), Branko Kukurin (Secesija u graditeljskom nasljeđu Grada Kastva, foto-radionica s izložbom); Aleksandar Tomulić (foto radionica Studijski portret), Sunčana Simichen (radionica grafike malih formata), Ana Hrćan Šojat (radionica izrade nakita od recikliranih materijala), Saša Jantolek (dječja radionica izrade skulptura od drveta u Kastvu). U vrijeme trajanja Tjedna, od 11. do  16. lipnja, u Gradskoj knjižnici Rijeka moći će se pogledati izložba skulptura „Držačice ugleda“ autorice Tatjane Kostanjević.

U Jakovlju: Relja Rajković (izrada nakita u bakru)

Na otoku Visu: Eta Linčir i Jasmina Merkus (izrada nakita i ukrasnih predmeta od žice i stakla)

Oznake: