Divan.hr

Infopult

plan d

Program Međunarodnog festivala dizajna Plan D

Pridružite nam se na otvorenju drugog izdanja Međunarodnog festivala dizajna Plan D koje će se održati 27. rujna u 20 sati u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu. Nakon službenog otvorenja tematske izložbe “Za korisnike / Za ljude — etički pogledi na dizajn” i Međunarodne izložbe mladih autora, u petak 28.9.2018. nastavljamo s bogatim konferencijskim programom o kojem pročitajte više u nastavku

IZLOŽBE
1. ZA KORISNIKE / ZA LJUDE — ETIČKI POGLEDI NA DIZAJN
2. MEĐUNARODNA IZLOŽBA MLADIH AUTORA

Od četvrtka 27.9. posjetitelji će imati priliku razgledati izložbu “Za korisnike / Za ljude — etički pogledi na dizajn” u sklopu koje će biti predstavljeni radovi afirmiranih domaćih i inozemnih autora. Izložba će predstaviti projekte koji dizajn shvaćaju šire od pukog oblikovanja forme i neposrednih funkcija za korisnika, već na inovativan i etičan način promišljaju i oblikuju dizajn kao sustav, a koji se manifestira kao koncept, kritika, metodologija, inicijativa ili proizvod. Uz tematsku izložbu, tu je i Međunarodna izložba mladih autora koja okuplja selekciju radova pristiglih na festivalski natječaj.

KONFERENCIJA: ZA KORISNIKE / ZA LJUDE – etički pogled na dizajn

Osim onog izložbenog, program festivala čini i bogati konferencijski program, koji počinje 28. rujna u 18 sati, a održavat će se svaki dan do završetka festivala. U sklopu ovog programa predstavit ćemo strane i domaće predavače — one iz dizajnerske struke, koji će potaknuti introspekciju lokalne i globalne dizajnerske prakse iz etičke perspektive — ali i one iz drugih polja djelovanja, koji će nam svojim uvidima proširiti shvaćanje i razumijevanje dizajna u širem ekonomskom i društvenom kontekstu.

U sklopu programa, predavanja će održati strani gosti: LYDIA NICHOLAS(University Colledge London; digitalna antropologinja i doktorantica), LUDWIG ZELLER (Institut of Experimental Cultures), ANJA NEIDHARDT i  MAYA OBER(Depatriarchise Design), zatim ZADRUGA ZA ETIČNO FINANCIRANJE, sociolog DRAŽEN ŠIMLEŠASLOBODNA DOMENA — ZADRUGA ZA OTVORENI KOD I DIZAJN i mnogi drugi gosti. Program uključuje i okrugli stol na temu Etike i dizajnakoji će moderirati dizajnerica IVANA BOROVNJAK.

Oznake: