Odosmo i mi u bijeli svijet ali samo virtualno :-)
Potražite nas na novoj međunarodnoj adresi: www.divan.fyi
Sve što tražite od sada je brže, bolje i preglednije!
Pronađite svoje mjesto! Na DiVanu ima mjesta za sve ;-)

Divan.hr

Infopult

kandz%e2%95%a0iija

Prvi zagrebački solo nastup

Slavonski prvak hip hopa Kandžija dolazi 24. studenog u KSET na svoj prvi zagrebački solo nastup. Jedan od vodećih hrvatskih repera s već utabanom karijerom ovaj put stiže bez pratećeg benda Gole žene, na krilima posljednjeg solo albuma „Beton“ kojim je zacementirao status na sceni.

Sniman u garaži bez ikakve izolacije, okružen samo betonskim zidovima, album donosi 10 pjesama u kojima Kandžija majstorski ovladava savršeno preciznim zvukovima matrica. Za tvrde, futurističke i prljave beatove zaslužni su Koolade, Sett (Krankšvester), Siky i Darkan Kingić (Gole žene), dok je mix i master radio Luka Tralić Shot (Elemental). Na albumu između ostalih gostuju poznata glumica i pjevačica Ivana Rushaidat te mladi reper Spinoza koji će ujedno na nastupu u Ksetu biti zadužen za warmup.

„Beton“ kao nasljednik vrhunskog albuma „Nema labavo“ s Golim ženama odjeknuo je u javnosti kao istančana poslastica za znalce koja kroz slojeve cinizma otkriva Kandžijine promišljene stavove o društvu. Novo izdanje ponovno potvrđuje da je u vrhu domaćih liričara s izraženom žicom za slikovito i istančanim smislom za humor, što je prepoznala i glazbena kritika.

“Kandžija na solo albumu također zvuči srodno Beastie Boysima, no s njihovih kasnijih, elektroniziranijih djela, ali i junacima Southern hip hopa poput Andrea 3000 i Lil Waynea te ranim radovima De La Soula (…) Kandžijin je ‘Beton’ – zbog podloga s funk, soul, R&B i jazz sekvencama te ležernijeg i inteligentnog flowa – hip hop album po mom ukusu.” – A. Dragaš/Jutarnji

“Nakon Kreše, Kuku$a, High5 i Vojka, Istok je pustio mikrofon, postavio se na ovogodišnju mapu izdanja koji su vrlo visoke kvalitete, u liričkom i melodijskom smislu, a uz sve to i izuzetno svježi (…) Kandžija je s ‘Betonom’ posve očvrsnuo teren.” – F.Kušter/Muzika.hr (4,5/5)

“Kandžija se daje u underground modu na potezu od Tylera The Creatora i Pushe T. na slavonski način (…) ‘Grah’ i ‘Mast za duše’ rolaju i računaju na njegov duhoviti alter ego, dok ‘Ekipa s basketa’ sjajno parodira kvartovske i domaće balkanske pi*darije.” – DOP Magazin (8/10)

Kandžija – „Grah“ videospot

Koncert u Ksetu, osim što će biti prva službena promocija albuma „Beton“, najavljen je i kao prigoda za izvedbu starih hitova i ostalih pjesama koje inače ne izvodi s bendom. Bit će to, kako šaljivo najavljuje sam Kandžija, „večer poezije i beatova“. U narednim tjednima slijedi najava ostalih gostiju koji će mu se pridružiti, a očekivan je i izlazak novog videospota.

Ulaznice

U pretprodaji po 40 kuna, a na dan koncerta 60 kuna. Pretprodajna mjesta: Dirty Old Shop (Tratinska 18) i KSET (Unska 3).

Oznake: