Odosmo i mi u bijeli svijet ali samo virtualno :-)
Potražite nas na novoj međunarodnoj adresi: www.divan.fyi
Sve što tražite od sada je brže, bolje i preglednije!
Pronađite svoje mjesto! Na DiVanu ima mjesta za sve ;-)

Divan.hr

Infopult

keziah jones

Svjetska blufunk legenda stiže po prvi put u Zagreb!

Karizmatični pjevač i gitarist, Keziah Jones, po prvi put predstavlja Zagrebu svoj ritmični afro zvuk. Naime 1. prosinca u Tvornici kulture, priprema veliki glazbeni spektakl za sve ljubitelje funka i bluesa kojeg Jones predstavlja pod orginalnim nazivom “Blufunk”.

Keziah dolazi u pratnji svog novog benda i najavljuje novi album koji će uskoro izaći u prodaju. Riječ je o jednom od vodećih svjetskih gitarista i pjevača stoga u Tvornici ne očekujemo ništa manje nego spektakl za pamćenje.

Neobičnom tehnikom sviranja, Jones je stvorio svoj unikatni stil i žanr koji naziva “blufunk”. Riječ je o mješavini blues melodija i oštrih ritmova funka, kao i elemenata joruba glazbe. Keziah je također poznat po stilu sviranja gitare koje zbog svoje izuzetno izražene ritmike i pokreta, često podsjeća na sviranje udaraljki ili na slap tehniku koju koriste basisti.

Svjetski hitovi kao što su “Rhythm is love”, “Million miles from home” i “My kind of girl”, osvajali su ljestvice širom svijeta, ali su njegovi live nastupi ono što ponajviše oduševljava publiku i predstavlja pravu poslasticu te najbolju garanciju za uživanje u “Funky afrobeatu”.

Kezajini uzori su Fela Kuti, Miles Davis i Jimi Hendrix, no njegova glazba donosi potpuno novi osjećaj u afrobeat-u, ova specifična mješavina afričkih ritmova s funkom i bluesom predstavlja jedinstveni zvuk izražene energije koja inspirira na ples. Kako sam kaže:“Gitaru sviram kao udaraljke. To je blues. To je funk. Ritmično. Afro.”

Drugi je ovo koncert u sklopu Musicology Barcaffe Sessions-a, serije glazbenih   događanja koje je otvoreno prije desetak dana koncertom talijanskog glazbenika Marija Biondija.

Oznake: