Odosmo i mi u bijeli svijet ali samo virtualno :-)
Potražite nas na novoj međunarodnoj adresi: www.divan.fyi
Sve što tražite od sada je brže, bolje i preglednije!
Pronađite svoje mjesto! Na DiVanu ima mjesta za sve ;-)

Divan.hr

Infopult

let3_2

“To ti je kao da u guzicu gurneš svijeću – i nije ti ugodno”

Ususret Danu zaljubljenih Dom sportova će ponovno biti top mjesto za obilježavanje rock masovke koja proklamira pravu ljubav kroz ime Antivalentinovo. Tako će njegovi riječki začetnici – momci iz Leta 3 ponovno zagrijati i možebitno šokirati prisutnu ekipu

Piše: Matina Tenžera

Za sve koji hejtaju Valentinovo i ono u što se taj dan pretvorio uslijed dramatičnog porasta konzumerizma ili onima koji se na Dan zaljubljenih vole trljati o partnere na valentinovskim događanjima – i naravno onima koji ne mare ni za jedno nego samo žele poslušati dobru svirku i razbacati se na plesnom podiju – stiže Antivalentinovo. Mi smo spremni za turbo karanje, a Damir Martinović također.

Jesi li ikad bio na valentinovskom dejtu? Ako jesi – podijeli s nama to jedinstveno iskustvo?

Nikad nisam bio na “Valentinovu” jer mi cijeli dejt imaginarno smrdi na bazen pokvarenog peperminta u kojem se kupaju barbike dok im dečki drkaju po dugim trepavicama.

let3

Foto: Boris Burić

Kome je na pamet pala ideja da se pokrene Antivalentinovo?

Ideja mi je pala na pamet u trenutku kad sam shvatio da je debilana oko Valentinova uzela toliko maha i da je u tom momentu zrak postao zasićen kao srčikaša i disanje je bilo toliko otežano kroz taj ljepljivi slječker da sam morao krenuti u potragu za utočištem u kojem normalan narod može naći svoj mir i osjećati se ugodno, tako da sad nesmetano uživamo u ljepoti oslobođenja ljubavi od nametnute ljige.

Ako ste jedni od glavnih promotora zaustavljanja lažne valentinovske propagande koja ide u korist samo tržišnim „akterima“, znači li to da nitko od vas recimo na taj dan ne isfura supruzi/djevojci ružu/bombonjeru/nešto slično?

Kako?! Ali to je odvratno! Naježim se od toga… to je kao da u guzicu gurneš svijeću, a nije ti ugodno. To me uvijek podsjeti na jednu priču o Tihomiru i Želimiru. Tihomir odnio cipele kod postolara, a postolar Želimir mu u cipelu ulio konjačić: “Jaoj!!!” Vikne Tihomir u trenutku kad je obuo cipelu: “Tiho, mir”, kaže Želimir: “ Želiš mir?” upita ga Tihomir. “Želimir, drago mi je”, kaže Želimir pružajući mu ruku koju je upravo izvukao iz guzice.

let3_1

Foto: Boris Burić

Kako je došlo do suradnje sa Zigmanom i tko vam je prije njega osmišljavao kostime?

Često surađujemo s umjetnicima, dizajnerima, arhitektima, scenografima, kiparima, slikarima, video umjetnicima…Vrlo je važno da se različite grane umjetnosti ujedine u jednom projektu. Puno smo radili s nedavno preminulom našom dragom Ivanom Popović. Zadnje kostime na temu dolar i euro ko dva oka u glavi radio je Zigman, a za Antivalentinovo spremamo iznenađenje.

“Poklanjanje ruža i bombonjera za Valentinovo?! To je kao da u guzicu gurneš svijeću, a nije ti ugodno.”

Kako vam se Psihomodo pop uklapa u antivalentinovsku koncepciju?

Padam u nesvijest na sve što u nazivu ima riječ PSIHO, odma’ mi se uklapa…

Imali ste intiman odnos s Jadrankom Kosor i Angelom Merkel – zašto ste zapostavili Kolindu?

Zapostavili?! Mi smo jedni od prvih koji smo joj se obratili ne bi li joj pomogli u izvršavanju njene vazalske zadaće. Upravo u tom trenutku kad je iz ureda maknula Titovu bistu ponudili smo joj da na prazno mjesto postavi naš kip ANGELA MERKEL SERE tako da svakodnevno nakon nužde može poslušno potezati vodu.

Kako bi hrvatska glazbena scena izgledala bez Leta 3?

Život bez Leta 3 bio bi ograničen i dosadan….


Foto: Lauba

Oznake: , ,