Odosmo i mi u bijeli svijet ali samo virtualno :-)
Potražite nas na novoj međunarodnoj adresi: www.divan.fyi
Sve što tražite od sada je brže, bolje i preglednije!
Pronađite svoje mjesto! Na DiVanu ima mjesta za sve ;-)

Divan.hr

Infopult

Prekinute veze muzej copy

TOP 5 neobičnih zagrebačkih muzeja

Od sprava za mučenje i memorabilije bolnih prekida do kolekcije gljiva i svega između, zagrebačka muzejska ponuda bogata je originalnim i neobičnim eksponatima. Probudite svoju znatiželju i zaputite se s nama kroz top 5 najneobičnijih zagrebačkih muzeja

 

Muzej prekinutih veza

Što napraviti s poklonima bivše ljubavi nakon prekida? Ovo pitanje zaslužno je za nastanak Muzeja prekinutih veza. Muzej sadrži jedinstvenu zbirku čiji eksponati služe kao podsjetnik na neostvarene, tragične ili izgubljene ljubavi iz cijelog svijeta. Muzej je stekao veliku popularnost među Zagrepčanima i turistima, o čemu dovoljno govori činjenica da je njegova inačica otvorena u Los Angelesu. Muzej se nalazi u Ćirilometodskoj ulici br.2, a otvoren je svakim danom od 09:00 – 22:30 sati.                                                                                                                                    

Muzej gljiva

Gljive

Znate li što su kopitar, peharček ili vještičje srce? Vrijeme je da naučite! J U samom centru Zagreba krije se pravo prostranstvo gljiva svih boja i veličina. Ovaj unikatni muzej stekao je i svjetsku slavu uvrštenjem u Guinnessovu knjigu rekorda zahvaljujući najvećoj kolekciji gljiva na svijetu za koju se vrijedno brine profesor Roman Bošac. Provjerite u okusima kojih gljiva smijete uživati, a također i koji se trebate čuvati jer su smrtno opasne. Ulaz u muzej je besplatan, a otvoren je od ponedjeljka do petka od 10 do 17 sati.

Muzej iluzija

Testirajte svoju percepciju, okusite nemoguće i zakoračite u svijet iluzija. Muzej iluzija poigrat će se vašim osjetilima u jedinstvenom interaktivnom okruženju. Optičke, taktilne i zvučne varke, slagalice i još mnogo toga čeka vas svaki dan od 09.00 do 22:00 sata u Ilici 72.

Iluzije3

(Foto: licegrada.hr)

Muzej Torture – Tortureum

Više od 70 sprava i instrumenata koje već pri samom pogledu tjeraju strah u kosti,tvore jedinstvenu zbirku koja pokazuje sliku nasilja kroz povijest. U Tortureumu možete razgledati neke od najokrutnijih instrumenata korištenih za mučenje tijekom srednjeg vijeka poput Nirnberške djevice, Giljotine i Penduluma. Samo za najhrabrije posjetitelje tu je tamnica. Tamnica je minijaturna, rashlađena prostorija u kojoj možete provesti minutu u potpunom mraku u očekivanju raspleta svoje teške sudbine. Ulazi u muzej se nalaze u Radićevoj ulici 14 i Tkalčićevoj ulici 13, a radno vrijeme je svakim danom od 11-19 sati.

toture4

(Foto: licegrada.hr)

Muzej Psihijatrijske Bolnice Vrapče

Vrapče

Jeste li znali da Bolnica Vrapče ima svoj muzej? Muzej je otvoren još davne 1954. godine, a eksponate koje sadrži datiraju i iz ranijih godina. Među njima možete pronaći nekoliko starih medicinskih aparata, zbirku laboratorijskog posuđa, možete proučiti povijest Bolnice i razgledati zbirke radova pacijenta.

Oznake: , ,