Odosmo i mi u bijeli svijet ali samo virtualno :-)
Potražite nas na novoj međunarodnoj adresi: www.divan.fyi
Sve što tražite od sada je brže, bolje i preglednije!
Pronađite svoje mjesto! Na DiVanu ima mjesta za sve ;-)

Divan.hr

Infopult

pizza yeah

Ovo je TOP 5 zagrebačkih pizzerija

Nikad nije loš izbor otići na slasnu i delikatesnu pizzu negdje u gradu, a prije izlaska u kazalište, kino ili na neku izložbu! Treba samo malo protegnuti noge i uz našu pomoć otkriti pizzerije koje će vas najviše podsjetiti na one u Italiji!

Preporučila: Emily Ema Sedlar

Zagreb je postao poznata i cijenjena metropola ne samo po svojoj kulturnoj, povijesnoj i umjetničkoj sceni, nego i po gastronomskoj ponudi, što je ipak veliko postignuće s obzirom na činjenicu da i susjedne zemlje ozbiljno konkuriraju Hrvatskoj. U centru se mogu naći restorani koji nude niz maštovito pripremljenih domaćih i međunarodnih specijaliteta. Iako imamo izvrsnu ponudu mediteranskih jela poput riba i školjki, može se reći kako su mnogi kuhari postali eksperti i u pripremi pizze!

Svi kažu da se najbolje pizze nalaze u Italiji te da se ondje uvijek drže tradicionalnih recepata koji se nerijetko ljubomorno čuvaju. Ipak, u samom centru Zagreba prisutno je niz pizzerija u koje gosti uvijek ulaze s osmijehom na licu. Od tolikog izbora, teško je zadržati se samo na jednoj stoga ćemo izdvojiti nekoliko njih koje trebate obići s prijateljima i obitelji!

  1. Karijola Vlaška

Za sve koji su do sada već posjetili Karijolu, sigurno su upamtili dva detalja – lokaciju i uređenje te njihove jednostavne pizze. Nitko ne bi mogao pretpostaviti da se desetak metara od prometne Vlaške nalazi pizzerija koja je okružena zelenilom i atmosferom kao da se nalazimo izvan centra Zagreba. Ako ne znate kakav je to doživljaj, onda svakako trebate povesti prijatelje i otići u jednu od Karijola, a koje su primile niz nagrada u posljednjih nekoliko godina. Samo u 2014. godini, dobili su nagradu izvrsnosti od Trip Advisora te veliku medijsku pažnju u Hrvatskoj. Što se tiče  jelovnika, pizzerije Karijola nude niz originalnih talijanskih recepata poput Pizze Biance ili Margarite, ali imaju nešto i za one koji vole eksperimentirati s novim okusima i sastojcima. Tako se na njihovom jelovniku mogu naći i  pizza s koromačem ili ona sa slanim inćunima.

  1. Pizzeria Zero Zero

Pizzeria Zero Zero još je jedna neloša pizzerija koja svoju lokaciju dijeli s Karijolom! Nađete li se u blizini, a prije odlaska u Johann Franck  ili na Ribnjak, a želite nešto dobro pojesti, svakako otiđite ondje. Na njihovom jelovniku nalazi se bogat izbor pizza, a najviše se preporučuju Pizza Affumicata (dimljena) i Pizza Tonno (tuna).

  1. Pizzeria Dvojka

Može li tko zaboraviti kakvi su to bili dani kada smo slavili rođendan u Dvojci? Povremeno je slatko prisjetiti se uvijek nostalgičnih i nezaboravnih mjesta. Pizzeria Dvojka postoji još od 1984. godine, a od tada se kontinuirano radi na receptima, ali i na novim iznenađujućim ponudama na jelovniku. Osim što nude provjereno dobre recepture, poput Četiri godišnja doba, imaju i crnu pizzu koja je napravljena na bazi aktivnog ugljena. Ako niste znali, imaju i duguljaste pizze s podlogom vrhnja sa začinima! Zanimljivo je otkriti kako imaju više od 30 vrsta pizza, te da rade i lazanje, tjestenine i štrukle.

  1. Pizzeria Duksa

Malo tko ne zna da postoji vrlo zanimljiva i inspirativna obiteljska priča iza Duknovićeve ulice, ulice u kojoj se nalazi Pizzeria Duksa. Braća koja su ondje živjela i odrastala sa svojim obiteljima odlučili su da upravo na toj lokaciji, gdje su godinama igrali remi, belu i šnaps, da ondje naprave restoran koji će razveseliti mnoge obitelji i djecu. Rijetko se danas čuju takve priče, te je pravi doživljaj pojesti nešto na mjestu koje nosi sjećanja vlasnika koji rade svoj posao s ljubavlju. Mnogima je Duksa jedna od najdražih pizzerija u gradu.

  1. Chateau des Jardins

Osim što se u Tkalčićevoj nalazi niz atraktivnih restorana, barova i pubova, ondje se također nalazi jedan simpatični restoran: Chateau. Ako se nađete negdje na piću u popularnoj ‘Tkalči’, a osjetite glad, svakako obiđite Chateau, pizzeriju koja ima vrlo umjerene cijene. * preporuka ovisi o autoru teksta i ne odražava stav cjelokupne redakcije.

Oznake: