Divan.hr

Infopult

whisky_sajam

TREĆI WHISKY SAJAM U ZAGREBU

Više od 60 whisky brandova i radionice za one koji žele naučiti više o whiskyju

Zagrebački Plaza Event Centar (ex. Hypo Event Centar) treću godinu zaredom bit će domaćin Whisky sajma ZG017 koji će okupiti brojne ljubitelje pića koje obožavatelji često zovu „anđeoskim“. Vodeći hrvatski uvoznici i distributeri u petak i subotu, 24. i 25. veljače, predstavit će više od 60 whisky brandova koje će posjetitelji moći kušati po promotivnim cijenama. Uz uživanje u brojnim whiskyjima u ponudi sajma, posjetitelji se mogu odlučiti i za sudjelovanje u radionicama na kojima mogu naučiti više o svom omiljenom piću. Oni koji tek ulaze u svijet whiskyja mogu birati između dvije radionice – Uvod u škotski whisky i Uvod u američki whiskey. Uvod u škotski whisky polaznike će naučiti kako nastaje whisky te što su single maltovi i blendovi, a kušat će i 4 karakterom potpuno različita whiskyja. Cijena radionice je 150 kuna, a na rasporedu je 24. veljače od 17:00 do 18:00 i 25. veljače od 15:00 do 16:00. Uvod u američki whiskey bavit će se najvećim svjetskim whisky tržištem, a sudionici će kušati 4 američka klasika. Radionica se održava 25. veljače od 18:30 do 19:30, a cijena je 150 kuna. Masterclass radionice detaljnije ulaze u priču o whiskyju i traju dva sata. Whisky terroir… stvarnost ili mit bavit će se svim elementima koji utječu na nastanak prepoznatljivih aroma određene destilerije ili regije na primjeru 6 vrlo specifičnih škotskih whiskyja koje će polaznici naravno i kušati. Održat će se 24. veljače od 19:30 do 21:30. Zrno do zrna…whisky će 25. veljače od 16:30 do 18:30 istražiti sve tajne utjecaja ječma na whisky uz kušanje pet odabranih brandova. Big peat – dekonstrukcija, mješanje, stvaranje 25. veljače od 19:30 do 21:30 orjentirat će se na karizmatične Big peat edicije, a sudionici će miješanjem nekoliko vrsta whiskyja stvoriti i vlastiti Big peat. Cijena svih masterclass radionica je 250 kuna. Sve ulaznice na radionice uključuju i ulaznicu za sajam i Glencairn čašu. Ove godine na sajmu „gostuje“ i gin u statusu prijatelja sajma. U Gin corneru svi posjetitelji će moći isprobati ponudu najboljih ginova na hrvatskom tržištu u raznim kombinacijama s vrhunskim tonicima.

Radno vrijeme u petak i u subotu je od 15:00 do 23:00.

Oznake: ,