Odosmo i mi u bijeli svijet ali samo virtualno :-)
Potražite nas na novoj međunarodnoj adresi: www.divan.fyi
Sve što tražite od sada je brže, bolje i preglednije!
Pronađite svoje mjesto! Na DiVanu ima mjesta za sve ;-)

Divan.hr

Infopult

zimski sladoled

Van uz DiVan: Došla je jesen… idemo na sladoled!

U skoro svakoj zagrebačkoj ulici, možete pronaći niz slastičarnica koje imaju veliki izbor kolača i sladoleda. Uz to sve češće možemo otkriti nove okuse sladoleda, poput tiramisua, lavande ili  raffaella. Sada kada nam je preostalo još malo lijepog vedrog vremena, nije loše s prijateljima otići u potragu za najboljom slastičarnicom. Preporučujemo nekoliko najslađih

Preporučila: Emily Ema Sedlar

Svi smo jako dobre volje kada je vani sunčano i toplo, a još smo bolje raspoloženi kada pojedemo nešto ukusno i slatko! Ovih dana vrijedi se prošetati po centru grada i proučiti slatke delikatese koje nam nude brojne slastičarnice, posebice one koje imaju drugačije, ali fine recepte za različite delicije. Inače, jeste li znali da čokolada pomaže u obnovi pamćenja? Ne biste vjerovali koliko talentiranih slastičara i kuhara postoji, a koji svaki dan eksperimentiraju sa sladoledima, kolačima i keksima i koji s puno ljubavi stvaraju za nas, ljubitelje slatkiša! Evo popisa slastičarncai koje svakako trebate posjetiti.

  1. Kraš Choco Bar, Ilica 15

Tradicionalni brend poput Kraša, dokazao se kao jedna od najboljih tvrtki koje su spremne ponuditi nove recepte i probati nešto drukčije, novo i nešto staro. Sigurno su vam Bajadera, Dorina ili Kiki bomboni prve asocijacije na Kraš, no kada uđete u prostorije Kraša u Ilici 15, otkrit ćete magične kupove koje su jednostavno za nepce nezaboravni i primamljivi. Njihovi najpoznatiji kupovi, koji su napravljeni po uzoru na tradicionalne recepture su Bananko kup, Griotte kup i Bajadera kup. Ne može se sa sigurnošću reći koji  je bolji, jer su svi izuzetno sočni i bogati u okusu. Isto tako, ako ste ljubitelji koktela, imate i to u ponudi, jer na jelovniku postoji i Domaćica koktel! Zar nije to genijalno?

  1. Amélie, Vlaška ul. 6

Amélie je slastičarnica koja ima samo nekoliko izvrsnih izbora kolača i sladoleda, ali oni će vas u svakom smislu oduševiti. Bez obzira na to jeste li ljubitelji voćnih proizvoda ili čokolade, Amélie ima sve na raspolaganju – od čokoladnih torta do onih od limuna. Svakako se preporučuje njihova poznata čokoladna mousse torta bogata čokoladnom kremom koja se jednostavno topi u ustima. Svaka osoba u Amélieu ima svoj kolač koji se ne smije propustiti! Smješten u jednoj od starih zagrebačkih ulica na Vlaškoj, Amélie ima vrlo romantičan i ugodan vanjski ambijent koja je prikladan i mladima i starijima. Naime, unutra je vrlo šarmantno za sjediti. Zanimljivo je naglasiti da tjedan dana prije Božića uvijek peku i prodaju  različite blagdanske kekse koje lijepo pakiraju za odnijeti kući.

  1. Na cesti b 041, Masarykova 25

Masarykova ulica bila je legendarna po kafiću Zvečka, mjestu gdje su se sastajali umjetnici i studenti likovne, muzičke i dramske akademije, gdje su mnogi razmjenjivali ideje i pozivali jedni druge na umjetnička događanja. Danas je Masarykova poznata po svojoj inovativnoj slastičarncii koja nudi najraznovrsnije okuse sladoleda napravljenima po talijanskim receptima. Također, unutarnje uređenje sigurno će se svidjeti mnogima koji su obožavatelji novog vala, vinyl ploča i stripova! Ako volite uz dobar kolač i sok promatrati nevjerojatnu arhitekturu HNK-a, onda ćete sigurno uživati u Na cesti b 041.

  1. Slastičarnica Zagreb, Masarykova ul. 4

Jeste li znali da slastičarnica Zagreb koja se nalazi u Masarykovoj postoji još od davne 1950. godine? Kroz sve te godine razvili su niz originalnih recepata koji su ostavili  trag na “slatkoj” karti Zagreba. Osim što ćete naći veliki broj kolača, sladoleda i keksa, u njihovoj ponudi  su i praline te slani proizvodi. Ako imate nekoga tko osim slatkoga  voli i nešto slano, slastičarnica Zagreb vam je sljedeća destinacija!

  1. Vincek, Ilica 18

Naravno, na popisu se treba naći i jedna od najpopularnijih slastičarnica u gradu Zagrebu:  Vincek! Zanimljivo je znati kako je slastičarnicu Vincek osnovala jedna obitelj 1977. godine. Oni su prvi ponudili Zagrebačku kremšnitu obogaćenu tučenim slatkim vrhnjem i čokoladom. Isto tako, dok mnogi misle da je na Trgu bana Josipa Jelačića započeo Vincek, zapravo je njihova prva adresa bila u Zvonimirovoj ulici! Osim što je Vincek poznat po velikom izboru sladoleda, torti i čajnih keksa, ondje se mogu pronaći gotovo umjetnički kreirani kolači sa zanimljivim figurama od marcipana. Vincek je poznat i po tome što godinama prati svjetske trendove u izradi kolača koji imaju visoku vrijednost.

Oznake: