Odosmo i mi u bijeli svijet ali samo virtualno :-)
Potražite nas na novoj međunarodnoj adresi: www.divan.fyi
Sve što tražite od sada je brže, bolje i preglednije!
Pronađite svoje mjesto! Na DiVanu ima mjesta za sve ;-)

Divan.hr

Infopult

van uz divan klubovi

Van uz DiVan: Klubovi koji izuvaju iz cipela

Tko god kaže da su izlasci u Zagrebu dosadni ili nezanimljivi, očito nikada nije išao otkrivati niz neobičnih ponuda koje on skriva. Iako se u rujnu održavaju vrhunski festivali u centru grada, svejedno se ne smiju zaboraviti klubovi čiji repertoar do kraja godine otkriva prave poslastice

Preporučila: Emily Ema Sedlar

Može se reći kako i Zagreb, poput New Yorka, postaje grad koji nikad ne spava. Bez obzira gdje se nalazili: na Cvjetnom, Gornjem gradu, Tomislavcu ili u Vlaškoj, uvijek postoji veliki broj ljudi koje se ondje zabavljaju sa svojim prijateljima do kasnih noćnih sati, posebice vikendima. Ono čime se Zagreb može pohvaliti jesu klubovi koji nude raznovrsne umjetničke i zabavne programe koji okupljaju veliki broj ljudi. Bez obzira  jeste li student koji više voli štreberske fore, poput Star Wars maratona i Quentin Tarantinovsku noć ili osoba koja preferira blues i žestoki rock, često je to u ponudi mjesta od kojih nešto tako ne biste očekivali. Donosimo vam TOP 6 klubova koji naprosto – izuvaju iz cipela!

  1. KSET

Svi koji prate događaje KSET-a, sigurno znaju kako je ovaj studentski klub znamenit upravo po svojim legendarnim brucošijadama, na kojima svake godine uspiju okupiti neke od najboljih glazbenika rock i hip hop scene. Ipak, nitko ne bi rekao da u KSET-u trenutačno volontira više od 300 studenata! KSET je osnovan 1969. godine zahvaljujući tadašnjem dekanu, akademiku Hrvoju Požaru te prodekanu Vladimiru Muljeviću i Berislavu Murkeviću.

Osim što redovito održavaju koncerte, organiziraju i različite inovativne glazbene programe, poput promocija albuma. Od početka postojanja, uvijek su bili angažirani brojni volonteri koji su godinama radili na poboljšanju sadržaja i programa, a u zadnje vrijeme sve su vidljiviji u organiziranju edukativnih događaja. Primjerice, redovito organiziraju filmske noći, radionice fotografiranja, a prošli su tjedan imali plesnu radionicu swinga i plesnjak. No, ako ste više književni i dramski tip, postoji i sekcija gdje možete i glumiti na daskama KSET-a te tamo steći glumačka i redateljska iskustva!

  1. Sax!

Jeste li znali da Sax!, osim što  ima glazbene izvedbe uživo, u ovoj sezoni imaju i niz neočekivanih, a neobičnih programa? Ove godine su ponedjeljci rezervirani za stand up komedije, gdje će Aleksandar Curać Šarić, Saša Turković, Vlatko Štampar i Goran Vugrinec predstaviti novu sezonu smijeha. No, nije to sve: ako više volite slušati inspirativne i hrabre priče poznatih žena Hrvatske, imat ćete šansu pratiti petu sezonu „Ženskih priča“ s Marijanom Perinić, koja će već od 25.09. ugostiti Gabi Novak i Franku Batelić. Ne smijemo izostaviti ni „Novi Hrvatski Jazz, XX. Sezona“, koji će se održavati srijedom. Na kraju, ako tražite jeftinu cugu petkom navečer, idealno je otići u Sax! gdje s programom #cooganje ugošćuju najbolje hrvatske cover bandove uz povoljnu ponudu iz njihovog bara.

Saxova PR snaga Andrea Vrban Gerzina pohvalila nam se da će klub raditi šest dana u tjednu, čime se mogu pohvaliti rijetki klubovi u Zagrebu.

  1. Booze and Blues

Booze and Blues jedan je od poznatih klubova u Zagrebu u kojem se izuzetno cijeni, poštuje i vrednuje blues, jazz i rock & roll glazbu, te uvijek poziva niz bendova četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom koji  zabavljaju ljude glazbom dobrih starih vremena. Jedan od osnivača Booze and Bluesa, Diego Ban otkrio je kako će do kraja tekuće godine biti kvalitetnih iznenađenja s novim koncertima. Iako se nisu htjeli istrčavati s pojedinim izvođačima, Ban je ispričao kako je vrlo optimističan s obzirom da su komentari o Booze and Bluesu pozitivni, ali i što je mnogima klub i danas vrlo značajan!

  1. Vintage Industrial Bar

Sigurno niste znali da je na mjestu gdje je otvoren Vintage Industrial Bar, da se tamo nalazila stara tvornica dugmadi, a cijeli klub, uređen je tako da ima industrijski dizajn. Vintage Industrial Bar, cijele je godine ispunjen vrsnim sadržajima. Matija Trupinović, promoter Vintagea, ispričao je kako radosti nikad nije dsta kada se govori o koncertnim događajima koje će se odvijati do kraja godine. U listopadu, primjerice, bit će mnogo koncerata koji će jako razveseliti mnoge osobe, poput one koja će se održati 3. listopada, gdje će grčki psihodeličari Naxatras nastupati, a dan poslije se vraćaju zagorski panski Zadruga! Isto tako, jedan od najboljih stoner/psych bendova današnjice Elder opet stiže u Vintage 11. listopada.

A što se tiče kulturnih događaja, ako vas više zanimaju zabavni događaji, poput predstava koje inače ne možete vidjeti svaki dan, 26.09. imat ćete šansu pogledati „Predstava: Marin Ivanović: Stoka: Stara Škola Kreka- Iz Tame u Svijeto”.  Vintage organizira i filmske projekcije! Primjerice, 23.09, ćete moći otići na ekskluzivnu projekciju filma Anđela Jurkasa „Sutra ću biti“, a dva dana poslije 25.09, bit će i kviz znanja „Znak“. Što se glazbe tiče, ako vas zanimaju bendovi poput ABBA-e, održat će se tribute nastup 29.09!

  1. Johann Franck

Zanimaju li vas mjesta gdje možete nešto dobro pojesti i popiti? Uz to volite i tribute bendove? U Johannu Francku se upravo to dvoje kombinira! Johann Frank se sastoji od tri posebna dijela: cafea, bistroa i kluba. Ako ste tip šetnje i opuštanje u centru, možete u Johannu Francku isprobati neke od najboljih smoothija u gradu, no ako vas više zanimaju noćni izlasci, pridružite se nezaboravnim tematskim zabavama ili poslušajte mnoge solidne tribute bendove, poput onoga koji će se održati 28.09, za Arethu Franklin!

  1. Močvara

Već godinama je Močvara poznata ne samo kao noćni klub, nego i uspješan pokretač nezavisne kulturne scene. Tako se ondje redovito stvaraju kreativni projekti i događanja koja educiraju ljude o suvremenoj alternativnoj kulturi. Osim što tradicionalno organiziraju 60’s Party, Dirty Dancing Night, pa čak i Tarantino Music Night, Močvara se istaknula i kao klub u kojem se nude edukativne tribine te događanja poput „Filmskih večeri u Močvari“ i „Književnosti u Močvari“. Kako biste lakše pohvatali sva tamošnja događanja, ekipa je čak izdala i knjigu o svojim dugogodišnjim bogatim aktivnostima pod nazivom „Močvara i Priča o URK-u: 20 godina nezavisne kulture na jednom mjestu“.

Što se tiče ovogodišnjih događanja, ako vas zanimaju književne teme, 25.9. ćete moći poslušati tribinu koja govori o stanju književnosti i književnika u Hrvatskoj. Što se tiče glazbenih sadržaja, uzbudljivo je čuti kako će nastupati i bendovi koji su tek sada izašli u javnost, kao primjerice Sunflowers iz Portugala,  Thee Oh Sees, The Black Lips, The Parrots i mnogi drugi.

Oznake: