Odosmo i mi u bijeli svijet ali samo virtualno :-)
Potražite nas na novoj međunarodnoj adresi: www.divan.fyi
Sve što tražite od sada je brže, bolje i preglednije!
Pronađite svoje mjesto! Na DiVanu ima mjesta za sve ;-)

Divan.hr

Infopult

sladoled

Van uz DiVan u kolovozu

Ljeto u gradu, pasje vrućine i puste ulice. Ako ste jedan od onih koji nisu uspjeli pobjeći iz grada u planine ili na more, nemate zašto biti utučeni. Zagreb, baš kao i ostali hrvatski gradovi nude zanimljiva događanja. Daleko od mora!

Preporučila: Matina Tenžera

1. Špancirfest 17.8.-26.8. Varaždin

Najveći i najpopularniji hrvatski festival za svoje 20. izdanje ponovno nudi pregršt zanimljivih događanja. Pođimo od glazbenog programa u kojem će vas zabavljati Dubioza kolektiv, S.A.R.S., Bajaga i Instruktori, Zabranjeno pušenje…. ali i neka prokušana glazbena imena poput Zdenke Kovačićek, Josipe Lisac, Zorana Predina, Amire Medunjanin i sličnih koje nećemo baš sve pobrojati. U programu vas čekaju i kazališne predstave koje ste možda propustili tijekom zagrebačke sezone. Muškarci.hr i OtpisaNE. Zvuči poznato? Jasno da zvuči. Osim toga, cijeli dan bit će standardno protkan performansima uličnih zabavljača po kojima se Špancirfest na kraju krajeva i prometnuo u najpopularniji festival. Festival dobrih emocija. Dođi pa vidi!

2. Ljeto kod Matoša – do 20.8.

Foto: Lice Grada

Dobri stari Matoš. Uvijek spreman ugostiti i utješiti što nismo na moru. I još traje kroz gotovo cijeli mjesec. Vjerujte, na Strossmayerovom šetalištu ne mora biti nikakvih večernjih svirki da ne biste došli onamo – sami ili s društvom. Naime, ambijent je toliko šarmantno uređen da će vam i kratka šetnja donijeti dašak svježeg zraka. Vraćamo se u neke godine kada možda ni niste bili rođeni, a ima i vode koja pada po vama. Ima hrane, ali i cuge. A glazba? Vjerujte, bit će vam zadnja na pameti. Sve što vam treba jest dobro društvo, dobar smijeh i dobar pogled s Gornjeg grada.

3. Luftanje na maksimirskom Vidikovcu

Svi se volimo luftati, svi volimo pobjeći u zelenilo Maksimira i svi volimo filmove pod otvorenim nebom. Zvuči kao…. Luftanje na Vidikovcu! Luftanje je projekt agencije Pepermint kojim se revitalizira Vidikovac kao mjesto društvenog okupljanja Zagrepčana i gostiju. Program se sastoji od nekoliko dijelova, i sigurni smo da će se za svakog pronaći
ponešto. Svakog vikenda gledate po jedan klasik, a pritom se izležavate na travi s najdražim supatnicima sa zagrebačkog asfalta, jedete kokice i mislite si kak’ je život ipak ok.

4. Art park – do kraja kolovoza

Ne morate se svugdje pasivno izležavati i ispijati hektolitre raznolikih napitaka, zar ne? Može to biti i dijelom aktivan odmor u gradu. Pardon – pod krošnjama stabala u Art parku na vrhu Tomićeve ulice. Pođite na satove joge, poslušajte inspirativna putopisna predavanja. Ili pogledajte projekciju dokumentarnog filma u sklopu ciklusa KineDok. Na tapeti imate još dva datuma: 6.8. i 20.8.

5. Pop up summer garden – do 9.9.

Kokteli, ležaljke, hrana, dobra vibra, palme i ekipa. Tako to izgleda kad ste na godišnjem. Pardon… u Pop up summer gardenu podno Ljetne pozornice Tuškanac. Dođite i pokažite zašto bi svima koji sada točaju noge u moru bilo bolje da su ostali s vama u Zagrebu.

Sad kad ste slistili ovaj sladoledni kup sastavljen od najboljih ljetnih događanja u Zagrebu (ali i malo šire), spremni ste skupiti ekipu koja se skriva po kućama i izvesti ih u dobar provod. Ako nas sretnete, nazdravit ćemo zajedno!

Oznake: