Odosmo i mi u bijeli svijet ali samo virtualno :-)
Potražite nas na novoj međunarodnoj adresi: www.divan.fyi
Sve što tražite od sada je brže, bolje i preglednije!
Pronađite svoje mjesto! Na DiVanu ima mjesta za sve ;-)

Divan.hr

Infopult

RUjan

Van uz DiVan u rujnu

Ljeto je završilo, ali kulturni  i zabavni eventi u Zagrebu tek su započeli! Nakon dugog toplog ljeta, u gradu se ponovno sprema niz zanimljivih događanja koja će biti atraktivna i odraslima i malenima. Evo samo nekoliko primjera onoga što će se održati u rujnu

Preporučila: Emili Ema Sedlar

 1. FESTIVAL SVJETSKE KNJIŽEVNOSTI (2.9.2018-8.9.2018)

  Nikada nije dosadno otkrivati nove pisce iz bliže okoline ili iz svijeta. Za to je zadužen Festival svjetske književnosti. Ovogodišnji Festival  koji će se održati i u Kinu Europa i u Kulturnom Centru Mesnička pruža  uvid u suvremene teme i trendove koje će se na poseban način moći razotkriti putem niza okruglih stolova i razgovora, poput diskusije o #MeToo pokretu te važnosti prevođenja knjiga danas. Isto tako, moći će se i postavljati pitanja piscima koji će tada detaljno govoriti o svojim radovima.

 2. FOOD FILM FESTIVAL ZAGREB (7.9.2018-16.9.2018)

  Volite finu klopu i dobar film pogledati? Nema problema, jer postoji festival koji nudi baš to! Bogat raznim filmskim sadržajima, ovaj festival pruža niz kreativnih kulinarskih i vinskih radionica, ali i predstavljanje najoriginalnijih restorana, bistroa, slastičarna i vinoteka. Definitivno, posjetitelji će na zagrebačkom Zrinjevcu uživati u kušanju  fine hrane i gledanju filmova koje nude fantastične priče o hrani!

 3. PIF- MEĐUNARODNI FESTIVAL KAZALIŠTE LUTAKA (15.9.2018-21.9.2018)

  Iako će početkom rujna najmlađi poći u školu, ipak je i njima organiziran festival zabave i kulture na Međunarodnom festivalu kazališta lutaka.  Program se sastoji od niza edukativnih radionica, izložbi i predstava koji će izmamiti veliki osmijeh na dječjim licima. Ako vaša djeca vole zabavne kostime, šarene boje i dobre priče, svakako ih morate dovesti na ovaj festival!

 4. FESTIVAL SVJETSKOG KAZALIŠTA (15.9.2018-29.9.2018)

  Poseban je doživljaj pogledati dobar dramski komad na stranom jeziku, zar ne? Ovogodišnji Festival Svjetskog Kazališta predstavit će najzanimljivije kazališne umjetnike iz cijeloga svijeta kroz predstave koje će se izvoditi na sceni HNK-a. Uvijek je ovaj festival bio naš direktan doticaj s aktualnim svjetskim zbivanjima, a tako će biti i ove godine. Sve detaljne informacije o cijenama pojedinih predstava možete naći na stranici HNK-a.

 5. INDIZAJN FESTIVAL MODERNOG DOMA (13.9.2018-16.9.2018)

  Planirate možda u bliskoj budućnosti redizajnirati svoj dom ili čak razmišljate zamijeniti jedan komad namještaja nekim drugim? Uvijek se možete inspirirati kod Mirjane Mikulec u Areni Zagreb, koja će ove godine predstavit više od 80 izlagača, a oni će davati niz savjeta o uređenju doma. Ovim posjetom definitivno ne možete pogriješiti!

Oznake: