Odosmo i mi u bijeli svijet ali samo virtualno :-)
Potražite nas na novoj međunarodnoj adresi: www.divan.fyi
Sve što tražite od sada je brže, bolje i preglednije!
Pronađite svoje mjesto! Na DiVanu ima mjesta za sve ;-)

Divan.hr

Infopult

Festival2

Van uz DiVan (Svibanj)

Svibanj u Zagreb donosi hrpetinu zanimljivih događanja i teško je odlučiti kamo se zaputiti no mi divni kakvi jesmo, za vas smo izdvojili šest manifestacija kako bi vam pomogli u ovom teškom odabiru

Preporučuje: Mirta Klarić

Brazilactica (2.-6- svibnja)

capoeira

Želite u Brazil, ali nemate novaca? Nema frke, Brazil stiže u Zagreb! Osmi po redu festival Brazilactica, u centar Zagreba nam donosi ritmove i energiju dalekog Brazila. Postanite majstori capoeire ili senzualni plesači maculele, proširite svoje znanje o brazilskoj i portugalskoj kulturi na interaktivnim predavanjima, a kako bi utvrdili novostečene spoznaje, možete se okušati u pubquizu. Egzotične okuse Brazila iskušajte u radionicama kuhinje, a  za ljubitelje i ljubiteljice književnosti pripremljena je večer brazilske poezije, a nakon nje se možete opustiti uz DJ Koru „u ritmu Brazila“.

Subversive Festival (6. – 23. svibnja)

subversive ff

Subversive festival nam i u svom jedanaestom izdanju donosi pregršt zanimljivih filmova, panela, predavanja i radionica. Za vrijeme filmskog djela festivala koji će trajati od 6. – 14. svibnja, održat će se u kinima Europa, Tuškanac te u Muzeju suvremene umjetnosti, bit će prikazano preko 50 dokumentarnih, igranih i kratkometražnih filmova. Među filmovima koje ne smijete propustiti ističu se: „Mladi i usamljeni“, „Piazza Vittorio“, „Ne zamaraj se sitnicama“, „Cocote“ i „Zama“, a što se još krije u bogatom festivalskom programu provjerite na službenim festivalskim stranicama (http://subversivefestival.com/).

Staropramen Unplugged Experience Piknik (11. – 13. svibnja i 25. – 27. svibnja)

picnic

Zaželjeli ste se izležavanja na dekicama uz finu klopu, cugu i muziku? Odlično! Ovog svibnja u Zagrebu će se održati čak dva piknika, prvi od 11. do 13. svibnja te drugi od 25. do 27. svibnja. Isključite se iz užurbane svakodnevice i dođite na Likovnu akademiju i Rokov perivoj gdje vas očekuje sjajna atmosfera u unikatnom okruženju.

Zagreb Beer Fest  (17. – 20- svibnja)

pivo

Pivo i glazba idu ruku pod ruku, a Zagreb Beer Fest u potpunosti je posvećen upravo tim obožavanim pojavama. Ove godine na trgu Francuske Republike pivo će se ispijati uz odličan soundtrack: Pips , Chips & Videoclips, Let 3, Porto Morto, Vojka Vrućinu, Kandžiju i Gole žene, Slow Motion Suicide, Porto Morto, Irenu Žilić, Nipplepeople i mnoge druge! Dođite, popijte, zaplešite i uživajte!

Projekt Ilica: Q’Art (18. – 25. svibnja)

projekt ilica

Zavirite u skrivene i pomalo zaboravljene prostore i dvorišta te uživajte u bogatim koncertnim, likovnim, plesnim i filmskim sadržajima u samom srcu grada i na taj način podržite ovaj hvalevrijedan projekt s ciljem revitalizacije napuštenih gradskih prostora.

Cest is d’ Best (30.svibnja – 3. lipnja)

cest

Na samom kraju svibnja šarenilo u grad nam donosi već kultni Cest is d’ Best festival. Od jutra do mraka, tulum na gradskim ulicama i trgovima neće prestajati, a zabavljat će nas petstotinjak izvođača iz preko 20 zemalja. Bit će svega, radionica, plesa, žongliranja, slikanja, pjevanja, valjanja po travi i puno smijeha i zabave!

Oznake: