Odosmo i mi u bijeli svijet ali samo virtualno :-)
Potražite nas na novoj međunarodnoj adresi: www.divan.fyi
Sve što tražite od sada je brže, bolje i preglednije!
Pronađite svoje mjesto! Na DiVanu ima mjesta za sve ;-)

Divan.hr

Infopult

goran markovic

“Volim raditi s Tihanom Lazović”

“Aleksi” je igrani film o kojemu svi pričaju, a namijenjen je mladima koji se svaki dan suočavaju s nizom egzistencijalnih problema u Hrvatskoj

 Divanila: Emily Ema Sedlar

Tražite li u zadnje vrijeme neki film koji govori o generaciji milenijalaca, te dodatno želite upoznati intimnu priču mlade osobe koja je nedavno diplomirala i nije sigurna što će u životu? Svakako nešto s čim smo se svi suočili, a to imate priliku pogledati na velikim ekranima; radi se o filmu “Aleksi” redateljice Barbare Vekarić. Popričali smo s glumcem Goranom Markovićem koji u filmu glumi ljubavni interes protagonistice Tihane Lazović.

  1.     Prvu veliku filmsku ulogu ostvarili ste u filmu Zvizdan, a od tada ostvarili ste brojne uloge na televiziji i u  filmu. Kako Vam je bilo raditi na tom projektu i što ste ondje najviše naučili? 

Bilo je zabavno, emotivno i poučno. Na svakom projektu se trudim nešto naučiti o glumi i o sebi ako za to ima prostora. Pokušavam njegovati istraživački pristup poslu, a na Zvizdanu sam to mogao raditi u izobilju. Kako mi je bila prva tako velika i važna uloga, osjećao sam veliku odgovornost, čak i frku, ali cijela ekipa filma mi je pomogla da se skroz opustim. Zapravo, ono što sam od tada počeo sve više koristiti, je balans između nesigurnosti i opuštenosti.  Biti 100 posto siguran u sebe nije uvijek najbolje rješenje.

  1.     Film Aleksi bitno je drugačiji film, usmjeren prema onima koji se danas osjećaju izgubljeno nakon završetka fakulteta i traže se. Vi igrate šarmantnog glazbenika. Koliko ste slični svome liku i koliko Vam je bilo zabavno igrati tu ulogu? 

Htio ja to ili ne, uvijek završi jedan dio mene u likovima koje igram. To bi se tako dogodilo i da igram Hitlera s kojim stvarno nemam nikakvih dodirnih točaka. Lik Gorana mi je bliži, ali ne baš i preblizak tako da je bilo zanimljivo pozabaviti se njim, njegovom glazbom koju stvara, koju je napisao Les de Lioncourt i očima kojima gleda Aleksi.

  1.     Ponovno radite s Tihanom Lazović, jer osim u Zvizdanu i Aleksi, glumite i u seriji Novine. Kako Vam je bilo ponovno raditi s njom na ovom projektu? 

 Volim raditi s Tihanom. Mislim da i ona sa mnom. Vjerujemo jedno drugom i poštujemo se. Bez tih elemenata  dobar odnos ne postoji pa tako ni glumački.

  1.     Malo tko zna da ste i glumac HNK-a u Splitu. Što vam je zanimljivije i draže: raditi na pozornici ili ispred kamere? 

Zna onaj tko prati kazalište. Kao da me pitate koje mi je dijete draže. Na filmu mogu istraživati, što ne mogu uvijek u kazalištu i obratno. Jako sam zahvalan što imam prilike raditi jedno i drugo.

  1.     Kako biste usporedili rad na televizijskoj seriji Novine i na filmu? Ima li razlike?

U suštini nema razlike. Cilj je da lik ima kakav takav “unutarnji luk”, u seriji je taj luk duži i zahtijeva dužu koncentraciju. Ne veću ili bolju u odnosu na filmu ili kratkom filmu, samo dužu.

  1. Koji su Vam sljedeći projekti?

Spremam se za rad na novoj predstavi pod naslovom Obitelj koju je napisao Dennis Kelly, a režirat će Ivan Plazibat, koji je režirao i gore navedenu predstavu. Filmske uloge su u pregovorima i dok je tako: šššš!

Oznake: