Odosmo i mi u bijeli svijet ali samo virtualno :-)
Potražite nas na novoj međunarodnoj adresi: www.divan.fyi
Sve što tražite od sada je brže, bolje i preglednije!
Pronađite svoje mjesto! Na DiVanu ima mjesta za sve ;-)

Divan.hr

Infopult

igor tipura

“Zagrebačka klupska scena bolja je od one u Stuttgartu”

Divanili: Mastersovci

Igor Tipura stuttgartski je DJ hrvatskih korijena, kojeg sve češće možemo čuti i u našoj zemlji. Vlasnik je etikete Kitjen na kojoj objavljuju i poznati house izvođači kao što su Hotel Lauer, Fantastic Man, Suzanne Kraft te Gerd Janson. Uz festivale na hrvatskoj obali, Tipura nerijetko navrati i u zagrebački Masters gdje će sudjelovati i na novogodišnjem partiju Forty Fifty Silvester uz Iana Pooleya  i 12 najboljih zagrebačkih DJ-a.

U posljednje vrijeme si  često ovdje. Kako ti  se sviđa hrvatska scena?

Scena mi izgleda vrlo zanimljivo, a posebno činjenica da ima mnogo ljudi koji se duboko i intenzivno zanimaju za glazbu. Masters  je jedan od najboljih klubova u kojima sam svirao. Bio sam tamo nekoliko puta i svaka večer bila je posebna.  Publika je vrlo otvorena što  DJ-a stavlja u komotnu situaciju, pa teško možete pogriješiti kad je riječ o zabavi i plesu. Tulumi u Mastersu za mene su svake godine među tri najbolja klupska iskustva, zahvaljujući i domaćinima te ostalim DJ-ima. Takvo što ne nalazi se često u drugim europskim gradovima.

Njemačka ima bogatu scenu elektroničke glazbe. Kakva je situacija po tom pitanju u tvom Stuttgartu?

Situacija u Stuttgartu trenutačno je vrlo komplicirana i nimalo zanimljiva. Nedostaje klubova! Pogotovo ako ne želite dovoditi  velika imena. Mnogi klubovi su zatvoreni i postoji tek nekoliko mjesta u kojima možete organizirati poseban program.

Sjećaš li se svog prvog odlaska na techno ili house party? Kako si to tada doživio?

Posebno iskustvo koje sam imao kao gost bilo je prije 10 godina u Stuttgartu u klubu Rocker33, koji također  više ne postoji. Nisam tad prvi put čuo elektroničku glazbu, ali za mene je to bio odlučujući trenutak. Tog četvrtka svirao je Prince Language iz New Yorka, koji je bio nevjerojatan i vrlo inspirativan za mene.

Vodiš etiketu Kitjen za koju izdaju mnogi zanimljivi izvođači. Kako biraš s kim ćeš raditi?

Nemam posebnih planova s etiketom, objavljujem glazbu koja mi se sviđa i to je to. Kada dobijem demo snimke koje mi se sviđaju, stvar ide vrlo brzo. Ali ipak, rekao bih da sam vrlo izbirljiv. Usput, svoj će album uskoro izdati Chinaski iz Frankfurta , koji je objavljivao i za etiketu Live at Robert Johnson.

Kakva ti je bila 2018. godina?

2018. je bila izvrsna za mene, ali i dosta stresna. Bilo je mnogo lijepih događaja, a sudjelovao sam i na odličnim partijima i festivalima poput Love International.

Koja je tvoja novogodišnja odluka?

Više putovanja, više stvaranja muzike i možda nešto zdravijeg života te što prije ponovo posjetiti Hrvatsku!

Oznake: